Italiaanse recept voor “spaghetti con le cozze”
Dat is een heerlijk gerecht, als je dat nooit gegeten hebt moet je het echt proberen (als je van mosselen houd 😉). Het is een eenvoudig gerecht en makkelijk om te maken, zo als zo vele Italiaanse gerechten, verse ingrediënten en gezond, maar super lekker.
In Italië word het niet als hoofdgerecht gegeten, als je een grotere boord pasta wilt moet je de porties van de spaghetti en de mosselen ruimer nemen. Of je eet daarna een lekkere salade. Als je voor twee personen 2 kg mosselen gebruikt hou je flink wat mosselen over, die kun je na de pasta ook heerlijk eten 😉😃
Ingrediënten voor 2 personen :
❣️200 gr goede Italiaanse merk
spaghetti (of Glutenvrij)
❣️goed handvol gehakte verse peterselie
❣️ 3 teentjes knoflook
❣️olijfolie
❣️stukje chili peper
❣️1 glas witte wijn
❣️zout en peper
❣️9 stuks Cherry tomaten of romaatje tomaten
❣️1 kg mosselen
❣️olijfolie
❣️peper
Bereiding:
- Doe in een grote pan 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook, een paar takjes peterselie en een stukje Chili peper. Laat het heel even bakken en voeg de gewassen mosselen in, schenk de witte wijn erbij, wat peper en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot de mosselen gaar zijn en de schelpen open staan.
- Giet de mosselen af en bewaar het kookvocht, die je even moet zeefen. Haal de meeste mosselen uit de schelp, degene die niet open zijn gegaan moet je weg doen. Laat een paar mosselen over in de schelp als garnering, voor op het pasta boord.
- Breng het water voor de pasta aan de kook, zout voeg je toe als het water kookt. Hakt de knoflook en de peterselie heel klein. Snijd de tomaten in vier stukken.
- Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en fruit de gehakte knoflook en de helft van de peterselie en stukje verse Chili peper zachtjes aan, tot dat de knoflook licht geel is.
- Voeg de tomaten bij en wat peper, laat het even bakken voor 5 minuten. Voeg nu 1 kop van het gezeefde kookvocht van de mosselen toe en kook het nog 5 minuten.
- In de tussentijd zal het water koken, doet er flink zout bij en voeg de spaghetti toe, goed roeren dat ze niet aan elkaar plakken.
- Giet de spaghetti af als ze bijna al dente ( dus nog niet gaat ) zijn. Voeg de spaghetti in de pan met de tomaten en doe er een kop kookvocht van de mosselen bij. Laat het geheel roerend bakken tot dat de spaghetti gaat word. Als het droog word doe je kookvocht bij. Als laatst voeg je de mosselen toe en roer je alles goed door elkaar. Op het bord doe je de rest van de mosselen in de schelp en de rest van de peterselie. Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten