02-09-2020

Pan Bagnat uit Nice

 

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken dit beroemde broodje uit Nice. Eigenlijk zou je het kunnen vertalen met “broodje gezond “ maar ik vind dat die naam geen eer aan het broodje  geeft want de pan bagnat is echt veel en veel lekkerder! 


Ik heb het heel vaak gegeten toen we bij mijn oma in Cannes logerende. Ik heb hier over vele mooie herinneringen, mijn opa en oma hadden een boot en we gingen vaak een hele dag varen op de prachtige zee van de Cotê Azur. Maar voor dat we weg gingen, haalde we aan de kust z’n heerlijk Pan Bagnat

Als het brood een tijdje staat met de ingrediënten er in dan word het wat sappig, van de tomaten en de olijfolie, en dat smaakt heerlijk!

Helaas veel koolhydraten natuurlijk door het broodje.

Koolhydraten 25,5 gr 

Calorieën 367 





Ingrediënten

– hard wit broodje (Italiaanse bol of ciabatta of een Glutenvrij broodje)

– grote rijpe tomaten

– rode ui

– hardgekookt ei

– tonijn uit blik 

– olijfolie

– teentje knoflook

– zwarte olijven (zonder pit)

– zachte jonge blaadjes sla

-ansjovis

-wijnazijn (dat is optie als je daar niet van houdt kun je het weg laten)


 Hoe maak je het? 

Het beste is het om een groot broodje te gebruiken, dat eet makkelijker, en ook om het even te laten staan zo dat alle ingrediënten lekker samen gaan en het broodje wat natter wordt.




  1. Snijd de broodjes doormidden en haal een beetje van het broodkruim uit het bovenste deel ( mocht er te veel in zitten)
  2. Snijd het teentje knoflook doormidden en wrijf hiermee (naar smaak zacht of iets harder drukken) over het onderste deel van het broodjes. Sprenkel er ook wat olijfolie en azijn er over over de onderste gedeelte van het broodje. Het is lekker om best veel op te doen, het broodje moet lekker sappig zijn. 
  3. Doe nu een paar blaadjes sla, dun gesneden tomaat (als je wilt wat zout en peper er op). Doe er wat tonijn er op, lekker veel ansjovis, plakjes hard gekookt ei, plakjes olijven, plakjes dus gesneden ui. Op de boven gedeelte van het broodje (de binnenkant) kun je ook weer wat olijfolie en azijn er bij doen. 
  4. Lekker van genieten en je inbeelden dat je in zuid Frankrijk aan zee zit 😃☀️😋

Geen opmerkingen: