04-09-2020

Gegratineerde mosselen.

 


Italiaanse recept van “cozze gratinate”.

Heerlijke voorafje of zelfs te eten als “secondo” tweede gerecht na een bord pasta. Het recept van spaghetti met mosselen past hier ook perfect bij. 

Voor het recept van de spaghetti met mosselen klik op hier.

Maar past ook prima in een koolhydraten arm dieet en heeft zelfs een laag gehalte aan calorieën. Zijn mosselen gezond? Ja ze zijn niet alleen lekker maar ook gezond. Mosselen bevatten veel eiwitten, mosselen zijn rijk aan mineralen, kalk, fosfor, jodium, ijzer en vitaminen. Regelmatig mosselen eten is dus gezond!

Een portie van 20 gegratineerde mosselen bevat:

Koolhydraten 5 gr.

Calorieën 189 


Wat heb je nodig:

Ingrediënten 

Mosselen 

Peterselie 

Knoflook 2 teentjes

Olijfolie 

Eetlepel parmezaanse kaas 

Glas witte wijn

Broodkruim of paneermeel (Glutenvrij als het nodig is) 




Bereiding:

  1. Was de mosselen goed en kookt ze in een ruim pan met een laagje olijfolie, 1 teentje knoflook, beetje peterselie, en een glas witte wijn. Tot dat ze goed gaar zijn.
  2. Hak 1 teentje knoflook en wat peterselie heel fijn. Meng samen met een beetje olijfolie, het fijne gemalen broodkruim of paneermeel, en het parmezaanse kaas. Ik vind het niet nodig om zout hier aan toe te voegen, maar proef anders eerst een mossel, dan mag je naar jou smaak kijken wat je zelf wilt. 
  3. Maak de mosselen open en gooi alle bovenkanten van de schelp weg. De mosselen die niet open zijn gegaan moet je weg gooien. Leg de mosselen in een ovenvaste schaal en verdeel het brood-kruidenmengsel over elk schelpje, doe er niet té veel op want je moet de smaak van de kruiden niet laten overheersen. Bak zo’n 10 minuten in de oven op 160 graden houd ze goed in de gaten, ze mogen zeker niet te gaar worden en het kruid mengsel mag niet verbranden. Geniet er van 😋.

Geen opmerkingen: