21-08-2020

Zomerse fruit cake ontbijt cake. 100% puur gezond.



Deze ontbijt cake is heerlijk van smaak, fris zuur en licht zoet. Is gemaakt van havermeel, fruit en eieren zonder enige andere toevoeging dus echt 100% puur. Super snel en makkelijk om te maken. 



Je kunt er wat roomkaas  op de plakjes smeren, dat smaakt extra lekker en maakt je ontbijt helemaal af. Deze cake is een heerlijk gezonde traktatie, ook ideaal voor kinderen, een lekkere  smeuïg, cake. 


Kun je in 12 plakken snijden

Per plak : 

14,3 koolhydraten 

97,5 calorieën 



TIPS: 

***het cake smaakt fris zuur en licht zoet, als je van zoet hout kun je een eetlepel erythritol of agave siroop toevoegen (of andere zoetstof naar smaak). 

***Ik heb bewust geen bakpoeder gebruikt omdat ik het zonder enige toevoeging wilde maken, maar je kunt natuurlijkere bakpoeder er aan toevoegen voor een wat luchtige cake. 

***Je kunt het cake in plakken snijden en afzonderlijk inpakken en in de diepvries bewaren, dan blijft het 3 md goed.

***Doe er wat roomkaas  op de plakjes dat smaakt ook erg lekker.

***Als je eiwit goed verdraagt dan is deze cake ook histamine vrij 😉


Ingrediënten: 

❣️3 eieren 

❣️50 gr blauwe bessen 

❣️50 gr rode bessen

❣️1 citroen (geraspte schil het liefst biologisch)

❣️1/2 citroen sap

❣️200 gr. Havermeel (fijn gemalen havermout)

❣️Potjes350 Gr  (biologische) appelmoes met stukjes (of zonder zonder stukjes . Ik heb Severo gebruikt daar zitten geen toevoegingen bij)




Bereiding:

Zet alvast de oven aan op temperatuur van 170 graden.

Smeer het cake vorm met boter.

Was het fruit. Maal het havermout heel fijn, met een keuken machine.

  1. Split de eieren van elkaar en zet ze in twee mengkommen. Klopt het eiwit stijf met een snufjes zout. Je eiwit  is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit valt!
  2. Meng in de andere kom de havermeel, eigeel, appelmoes, citroen rasp, citroen sap goed door elkaar. 
  3. Voeg nu heel zachtjes de twee soorten bessen. 
  4. Als laatste voeg het het eiwit, doe dit heel rustig en voorzichtig, beetje bij beetje. Giet het beslag in een goed beboterd bakvorm ( je kunt ook aan de onderkant een reep bakpapier zetten dan blijft de cake minder snel plakken). 
  5. Bak het voor ongeveer 45 minuutjes.  Als de bovenkant te donker word kun je na 35 min wat zilverpapier er op doen. Goed laten afkoelen en genieten 😋


Geen opmerkingen: