Dat is een smakelijke lunch traktatie met heel weinig koolhydraten. Lekker en gezond!
Deze omelet bevat:
1,5 gram koolhydraten! kcal 283.
Waarom gezond?
Champignons bevatten veel essentiële vitamines, zoals vitamine B, C and D. Vitamine B. Ze bevatten meer dan het dubbele van de hoeveelheid eiwitten dan andere groenten. Ze worden vaak gebruikt in diëten, omdat ze je helpen je vol te voelen. Verder bevatten champignons veel essentiële mineralen, zoals ijzer, fosfor, koper, kalium en selenium.
Heerlijk hé wat we uit de natuur kunnen halen 😃
Natuurlijk is deze recept glutenvrij, en ook lactosevrij want parmezaans kaas hoort tot de lactosevrij kazen.
Wat heb je er voor nodig?
2 eieren
100 gr champignons (mag ook meer)
Geraspte parmezaanse kaas naar smaak (daar zit er geen lactose in)
Gehakte bieslook, verse peterselie mag ook.
Zout en peper
Olijfolie
1 teentje knoflook
Bereiding:
- Hak het bieslook fijn. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een schoon stukje keukenpapier. Hal een stukje van de onderkant van de stam af, en snij nu de champignon in plakjes.
- Bak in een pan met olijfolie een teentje knoflook tot dat die goudbruin is. Hal de knoflook nu weg, je eet de knoflook niet op maar de olie krijgt er een lekker smaak van.
- Voeg de champignons aan de pan met olie, doe er zout en peper naar smaak, en aan het einde als ze haar zijn de gehakte bieslook. Bewaar even de champignons in een schaaltje.
- Klop de eieren met zout en peper naar smaak, niet te veel want er zit al zout in de champignons!
Doe er een scheutje water bij, en klopt nog alles samen tot een mooi geheel. Bak er een omelet van en doe de champignons er op als het nog in de pan is. Je kunt ook de omelet los bakken en op je boord de champignons er op doen.
Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten