Overheerlijke spaghetti met gamba’s, alleen al door de geur waan je je in een zuidelijk land aan de zee. De smaak is verfijnd en zomers, de garnalen hebben een wat zoetige smaak die goed combineert met de pittigheid van de knoflook en de pepertje.
Altijd als ik dit gerecht eet komen mijn herinneringen van de mooie zomerse avonden in Italië of zuid Frankrijk weer terug.
Zo leuk hoe gerechten mooie herinneringen naar boven kunnen brengen. Hoop dat jullie net zo veel zullen genieten van dit recept als ik.
Ingrediënten voor 2 personen :
❣️200 gr goede Italiaanse merk
spaghetti (of glutenvrij)
❣️handvol verse peterselie
❣️ 2 á 3 teentjes knoflook
❣️olijfolie
❣️stukje chili peper
❣️100 ml witte wijn
❣️zout en peper
❣️6 stuks Cherry tomaten
❣️300 gr gepelde gamba’s zonder kop (ik heb gamba’s uit de diepvries gebruikt gekocht bij online supermarkt Crisp, maar ze zijn ook te koop in verschillende supermarkten)
Bereiding:
- Als je diepvries gamba’s gebruikt laat ze van te voren goed ontdooien en uitlekken. (In het recept staat 300 Gr. dat is ook voldoende voor de saus, ik heb er 500 Gr. gebruikt omdat ik trek had in veel garnalen 😉 dus als je wilt mag je meer gebruiken). Als je verse gamba’s gebruikt maakt ze goed schoon.
- Zet een grote pan met water op en breng het aan de kook. Het zout voeg je pas toe als het water gaat koken 😉
- Hak de peterselie en de knoflook heel fijn.
- Van de Chili peper kun je er een stukje van snijden. In de punt is die het minst heet, bij bredere stuk word het steeds heter. De zaden zijn het heetst. Let op het is een smaak om er bij te voegen, het moet niet overheersen, dus overdrijf niet met de Chili peper, als je wilt kun je later op je bord altijd meer op doen.
- Doe ruim wat olijfolie in een pan, (zeker 3 à 4 eetlepels) voeg de fijn gehakte peterselie (hou een beetje achter om het bord me te versieren), de knoflook en een stukje chili peper toe en laat het zachtjes bakken, blijft goed roeren zo dat de knoflook niet donker word. De knoflook moet een lichtbruin kleur krijgen dat smaakt het beste, donkerder gebakken smaakt het bitter.
- Voeg nu de garnalen bij en laat ze roerend bakken tot dat ze een roze kleur krijgen en je ziet dat ze gaar zijn, doe er wat zout bij. Haal nu de garnalen uit de pan maar laat de olie met inhoud er in.
- In de tussentijd zal het water koken, doet er flink zout bij en voeg de spaghetti bij, goed roeren dat ze niet aan elkaar plakken.
- Zet de pan met de olie en peterselie weer terug op het vuur en voeg de in twee gesneden Cherry tomaten bij, laat het 2 min bakken.
- Zet het vuur wat harder en doe de witte wijn bij, wat zout en peper naar smaak.
- Giet de spaghetti af als ze bijna al dente zijn maar bewaar iets van het kookvocht om door saus te mengen. Voeg de spaghetti in de pan met de tomaten en doe er flink wat kook vocht bij. Laat het geheel roerend bakken. Als het droog word doe je vocht bij. Als laatst voeg je de helft van de garnalen toe en roer je maar met vuur uit. Op het bord doe je de rest van de garnalen en de rest van de peterselie. Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten