26-08-2020

Chocolade brownies super lekker en gezond. Twee versie.

Twee versie koolhydraatarm en de recept van Rens Kroes.

Heerlijke chocolade brownies, zonder toevoeging en lekker gezond.

Het zijn zwarte bonen brownies, dat maakt het extra gezond en ook lekker om aan kinderen te geven als traktaties. 




Ik zocht naar een goede aantrekkelijk recept en uiteindelijk kwam ik steeds terug op het recept



van Rens Kroes. Ik vond die van haar het beste passen bij mijn smaak. Alleen voor mij te veel koolhydraten, dus heb ik er mijn versie van gemaakt. 

Maar ik ben heel blij met het recept van Rens Kroes 😃 en die zal ik ook bij mijn blog doen met de link naar haar site dan kunnen jullie zelf kiezen 😉. Deze heerlijke brownies zijn glutenvrij, lactosevrij, en gezond maar vooraal lekker 😋 


Portie ca. 12 brownies,

Rens Kroes recept 

per stuk: 

Koolhydraten 16 Gr 

Calorieën 116,6


Mijn Koolhydraatarm versie 

Koolhydraten 8 Gr

Calorieën 58




Mijn versie van de chocolade brownies met minder koolhydraten:


Ingrediënten voor 12 stuks 

100 g zwarte bonen, gekookt & uitgelekt
2 eieren 
120 g appelmoes, ongezoet
100 gr Medjoul dadels 

3 el Sukrin Erythritol 

4 el cacaopoeder
1/2 el appelazijn

1 el espresso koffie ongezoet
Snufje zeezout 


Bereiding 

Als je verse bonen gebruikt, week de gedroogde de zwarte bonen voor ongeveer 12-24 uur en kook het daarna in water voor ca. 90 minuten met een snufje zeezout.


  1. Verwarm de oven op 180 °C
  2. Spilt de eieren en klopt het eiwit stijf met een snufje zeezout. Klopt het eigeel met het Sukrin, goed door elkaar. 
  3. Ontpit de dadels. 
  4. Doe de dadels, appelmoes, espresso koffie, appelazijn, cacaopoeder, eigeel, zwarte bonen in de keukenmachine (aanbevolen) of blender. Mix alles tot een fijne massa. 
  5. Meng nu het stijf geklopte eiwit door de brownies beslag, doe dit  luchtig en niet te lang. 
  6. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal, of beboterd de schaal. Schep het beslag er in en maak de bovenkant plat met een spatel. Zet 40-45 min. in de oven (de tijd hangt af wat voor oven je gebruikt). 
  7. Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken, haal je de schaal uit de oven en laat je brownie afkoelen voordat je het aansnijd. 



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dit is het recept van Rens Kroes je kunt het op haar site vinden, en dit is precies zo als ze het zelf heeft gemaakt. 

Natuurlijk super lekker!

Kijk anders hier om gelijk op haar site, dat is echt de moeite waard. ( klikt op het woordje “hier”)


Bereidingstijd

ca. 15 min. 


Baktijd

40-45 min.


Portie

ca. 12 brownies


Houdbaarheid

Bewaar de brownie voor 3 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast 


Benodigdheden

Ovenschaal 20 x 15 cm

Keukenmachine (aanbevolen) of blender 


Ingrediënten

100 g zwarte bonen, gekookt & uitgelekt
2 eieren, biodynamisch 
110 g appelmoes, ongezoet
250 gr Medjoul dadels (ca. 9 dadels) 
1/2 tl vanillepoeder, ongezoet 
4 el cacaopoeder
½ tl baking soda (zuiveringszout)
1 el appelazijn 
Snufje zeezout 
60 g pure chocolade (ca. 70%)


Verse bonen? Week de gedroogde de zwarte bonen voor ongeveer 12-24 uur en kook het daarna in water voor ca. 90 minuten met een snufje Keltisch zeezout. Je kunt de rest van de gekookte bonen voor 2-3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Lekker in een Mexicaanse avo chili bowl bijvoorbeeld.



Bereiding 

1. Verwarm de oven op 180 °C

2. Kluts de eieren luchtig. 

3. Ontpit de dadels. 

4. Doe de baking soda en appelazijn in een kommetje en roer het door elkaar. 

5. Doe de dadels, appelmoes, vanillepoeder, cacaopoeder, zeezout, eieren, zwarte bonen en de baking soda mix in de keukenmachine (aanbevolen) of blender. Mix alles tot een fijne massa. 

6. Hak de chocolade in stukjes.

7. Schep alles in een kom en roer de chocolade er doorheen. 

8. Leg een stuk bakpapier in de ovenschaal, schep het deeg erin en maak de bovenkant plat met een spatel. Zet 40-45 min. in de oven (de tijd hangt af wat voor oven je gebruikt). 

9. Prik om te controleren of de brownie gaar is, met een vork of satéprikker in het deeg. Als het mengsel niet meer blijft plakken, haal je de schaal uit de oven en laat je brownie afkoelen voordat je het aansnijd. Geniet!

Geen opmerkingen: