Het internet staat er vol van, en hier is ook een recept van deze gezonde ontbijt/lunch brood. De meeste recepten zijn gemaakt van amandelmeel maar ik wilde er één maken die noten vrij en lactose vrij is. Daarom heb ik gekozen voor havermout. Ik wilde het ook vrij van geen enkele chemisch middel
en daardoor heb ik in dit recept geen bakpoeder er aan toe gevoegd.
Het is handig om er plakken van te snijden en ze in de diepvries te bewaren, zo kun je afwisselen met je ontbijt of lunch. Heerlijk om er bij te eten: lactosevrij roomkaas en wat rode bessen.
Als je van de smaak hout kun je een half of een hele theelepel spirulina aan toe voegen, dat maakt het extra gezond en geeft het een mooie groene smaak.
Ook leuk om te weten, deze brood kan in 12 plakken gesneden worden elke plak bevat :
9,8 gr koolhydraten
128 calorieën
Hoe maak je deze brood?
Ingrediënten voor 10 á 12 stukken:
❣️230 gr geraspte courgette (maar ook minder of iets meer, en je kunt ook courgette spaghetti gebruiken)
❣️200 gr havermeel (heel fijn gemalen havermout)
❣️4 eieren
❣️80 gr geraspte parmezaanse kaas (bevat geen lactose)
❣️2 eetlepels zonnebloemolie
❣️anderhalf eetlepel fijn gehakte verse rozemarijn
❣️1 eetlepel gehakte bieslook
❣️ snufjes zout naar smaak
❣️Optioneel (het heeft een zeer uitgesproken smaak) een half of hele theelepel spirulina poeder.
❣️optioneel ter garnering sesamzaad of pompoen pitten.
Bereiding:
Zet alvast de oven aan op 170 graden.
Maal het havermout fijn in een keuken machine.
Rasp de schoongemaakte courgettes met een grove rasp.
Splits de eieren en klopt het eiwit stijf, met een snufjes zout.
Hakt de gewassen kruiden.
Raspt ook de parmezaanse kaas heel fijn.
Meng nu het havermeel, geraspte courgette, eigeel, olie, gehakte kruiden, parmezaanse kaas tot een geheel. Proef het even als je nog wat zout aan toe wilt voegen, en meng nu op een luchtige manier het stijf geklopte eiwit aan het geheel.
Smeer de cake vorm met olie of kokosolie, en doe het mengsel er in.
Je kunt als je wilt sesamzaad of pompoen pitten er op doen.
Bakt het in de oven voor 45 min.
Laat het goed afkoelen voor dat je het gaat eten 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten