Ook lekker als ontbijt met wat roomkaas, je kunt ook pecannoten gebruiken aan plaats van de walnoten, ze smaken allebei lekker.
Je kunt de muffins invriezen , en ze er uit halen wanneer je er trek in hebt, ze smaken dan ook perfect.
Met deze recept maak je 12 kleine muffins. Deze muffins zijn glutenvrij, en je kunt ze ook lactosevrij maken.
Volg je geen koolhydraatarm dieet, dan kun je ze maken met suiker of honig aan plaats van erythritol.
Elke muffin bevat : 2,3 koolhydraten!
INGREDIËNTEN 12 Muffins
160 gram amandelmeel
4 eieren
60 gram roomboter (of lactose vrij boter)
2 theelepels bakpoeder(optioneel)
2 theelepels sinaasappel aroma (optioneel)
1 geraspte sinaasappel schil
Snuf zout
100 gr erythritol (of andere zoetstof, naar smaak meer of minder)
7 gr speculaas kruiden.
1 volle theelepel gember poeder (2 Gr)
1 eetlepel kaneel poeder (2 Gr)
100 gram crème fraiche (of lactose vrij roomkaas of lactosevrij crème fraiche)
35 Gr walnoten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor, op 175 graden.
- Breek de noten in kleine stukjes, als ze nog niet geroosterd zijn, kun je ze voor een paar minuten in de oven laten roosteren, laat ze afkoelen en daarna in stukjes breken.
- Split de eieren van elkaar en zet ze in twee mengkommen. Klopt het eiwit stijf met een snufjes zout. Je eiwit is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit valt! Dus is ook belangrijk voor de luchtigheid en groei van de muffins.
- Mix de erythritol met de eigeel, voeg de gesmolten boter (niet heet), crème fraiche, sinaasappel schil, sinaasappel aroma,de speculaas kruiden en de andere kruiden tot een glad mengsel. Mix alles nog even tot er een glad beslag ontstaat, en voeg dan eerst de amandelmeel en bakpoeder, goed door roeren.
- Als laatste voeg je het eiwit, doe dit heel rustig en voorzichtig, beetje bij beetje. Giet het beslag in een goed beboterde ( ik smeer ze met zonnebloem olie) muffins bakvorm. Maak de bovenkant glad, en verdeel de walnoten op de bovenkant van de muffins.
- Bak het voor ongeveer 15 á 20 minuutjes. Je kunt na 15 min even met een saté stokje in prikken als de stokje schoon is zijn ze gaar. Goed laten afkoelen, en geniet 😋😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten