Het is een gezonde quiche die glutenvrij is en ook zelfs lactose vrij te maken.
Het hele quiche bevat 14,2 koolhydraten
Als je het in 6 grote stukken snijd heeft elke stuk 2,3 koolhydraten.
Ik heb het deze keer in een cake vorm gemaakt, en heb er 10 plakken uit gekregen: elke plak is dan 1,4 koolhydraten.
Benieuwd hoe je het maakt? Kijk snel bij de recept.
Ingrediënten voor 4 à 5 pers.
- 150 gr creme fraiche (of lactosevrij creme fraiche)
- 150 gr geraspte mozzarella of lactosevrij geraspte kaas
- 125 gr gerookte spek blokjes
- 200 gr witte champignons ( of paddestoelen mix maar die hebben meer koolhydraten)
- 1 prei ( 160 gr als gewassen en gesneden)
- 4 eieren
- Zout en peper.
- Olijfolie
Bereiding:
Was de champignons en snijd ze in stukjes. Was de prei, doe de harde groene gedeelte weg en snijd de prei in hele dunne ringen.
Hakt de knoflook fijn, en bakt het goud bruin met wat olijfolie. Bak dan met de knoflook de prei, voor 5 à 7 min.
Voeg dan de spek blokjes en wat peper, bakt het samen voor een paar minuten.
Doe dan ook de paddestoelen er bij en bakt het tot het gaar is.
Hal het van het vuur, en als het afgekoeld is, voeg de crème fraiche er aan toe.
Proef het om te kijken als er zout nodig heeft of peper.
Als het een beetje afgekoeld is kun je de 4 gemixte eieren en de geraspte mozzarella er aan toe voegen.
Doe het mengsel in een quiche vorm en bakt het voor 40 min op 170 graden.
Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten