28-02-2021

Kruiden koekjes met nootjes en sinaasappel.

 


Heerlijk koekjes gemaakt van amandelmeel met stukjes walnoten, en amandelen topping om ze extra lekker te maken. 

Deze koekjes zijn erg snel gemaakt en ook heel eenvoudig om te doen.


 




Ze zijn glutenvrij, Lactosevrij en koolhydraatarm. 

Ik heb deze koekjes gemaakt met ( @sukrin.nl ) Sukrin 1, dat vind ik het aller lekkerst voor koekjes, maar de gewone Sukrin is ook prima.

Maar je kunt ze ook maken zonder toevoeging van erythritol, dan gebruik je suiker of honing wat je het liefst wilt. 


Deze koekjes zijn vrij “hoog”aan koolhydraten door de kruiden die er in zitten, ze bevatten 1,6 koolhydraten ( als je er 12 stuks van maakt. 




Ingrediënten: 

  • 110 gr amandelmeel 
  • 65 gr erythritol, ik gebruikt Sukrin 1 (of 70 gr suiker)
  • 58 gr eiwit (ongeveer van 2 eieren)
  • Sinaasappel schil geraspte 
  • 50 gr walnoten 
  • Snufje zout
  • 2 flinke theelepel kaneel (ongeveer 5 gr)
  • 1 theelepel gemberpoeder 
  • 1/2 theelepel kardemom (ongeveer 0,5 gr)
  • 1/2 theelepel nootmuskaat (ongeveer 0,5 gr)
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel (ongeveer 1 gr)
  • Snufje gemalen zwarte of witte peper. 
  • Optioneel amandel schaafsels, voor bovenop, ik heb 15 gr gebruikt. 
  • Optioneel bakvorm zie hier onder: 



 Deze bakvorm is handig  (maar niet persé nodig 😉) om te gebruiken dan krijg je mooie ronde koekjes. 



Bereiding koekjes :

  1. Zet de oven aan op 150 graden om voor te verwarmen. 
  2. Als de walnoten nog niet geroosterd zijn kun je ze nu even in de oven roosteren op bakpapier voor iets meer dan 5 min. Laat ze daarna afkoelen, en maakt ze klein door ze te breken. 
  3. Meng de erythritol (of suiker) met de amandelmeel de geraspte sinaasappel schil, snuf zout en peper, en alle kruiden samen. 
  4. Als de walnoten goed afgekoeld zijn en klein gemaakt zijn, kun je ze ook aan toe voegen. 
  5. Voeg de eiwit en meng alles door elkaar. Maak er balletjes van, en dan ronde koekjes ik heb er 12 van gemaakt, zet de koekjes op bak papier. Wat je ook kunt doen is : gebruik maken van de muffins siliconen bakvorm, smeer die met een heel klein beetje olie, en doe in elke vorm een eetlepel deeg, druk ze een beetje plat met een kleine stampertje ( b.v. Tonic stamper). Zorg er voor dat de koekjes ongeveer 1 á 1 en 1/2 cm dik zijn dan proef je daarna de stukjes walnoten. Smeer boter op de koekjes de rest van de eieren bijvoorbeeld het eigeel of eiwit en doe hier over de amandelschaafsel.
  6. Zet ze in de oven voor 30 min. Wel uitkijken dat ze niet te bruin worden. Na 30 min zet het oven uit en laat ze afkoelen uit de oven. Ze worden krokant aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Geniet er van. 



Geen opmerkingen: