26-02-2021

Gamba’s met knoflook en peterselie.


Deze heerlijke gerecht, die heel makkelijk te maken is, kun je eten met groenten er bij of koolhydraatarm brood, of een salade. Ik maak ook altijd zelf mayonese dan kun je die er bij serveren, echt super lekker. De recept vind je ook in mijn blog. 




Ik heb rauwe ongepelde reuzengarnalen gebruikt, die ingevroren te koop zijn. Helaas kunnen we in Nederland niet makkelijk verse reuze garnalen kopen, maar deze ingevroren zijn ook echt lekker. Omdat ze ongepeld en rauw zijn  hebben ze veel meer smaak dan de roze al gekookte en gepelde garnalen. 

Hoe veel koolhydraten heeft deze hele gerecht? Maar 2,6 koolhydraten! 

Per persoon: 0,65 koolhydraten!


Dit heb je nodig voor 4 personen:


  • 800 gram gamba’s (ik kocht Black Tiger)
  • Olijfolie 
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 15 gram (een half bosje) fijngesneden verse *peterselie (alleen de blaadjes)
  • versgemalen peper en zout
  • Eventueel eigen gemaakte mayonese (zie link voor recept) 



Bereiding:

Laat ruim er voor de gamba’s ontdooien.

Verwarm de (ongeveer 4 à 5 eetlepels) olijfolie op medium hitte in een grote wok pan. Bak de fijn gehakte knoflook op laag vuur, dus uitkijken dat het niet verbrand maar blijft het roeren, en laat het bakken tot het licht goud kleurt. 



Doe de peterselie erbij. (Tip: houd wat peterselie achter om te garneren). Laat het 1 min. inkoken. Doe de gamba’s erbij en bak beide zijdes tot ze roze kleuren, voeg er ruim zout er bij en wat vers gemalen peper. 








Klaar! Je gamba’s met peterselie en knoflook zijn klaar om te serveren. Leg ze op een grote schaal, besprenkel ze met de olijfolie waar je ze mee hebt gebakken (inclusief de knoflook), deze heeft een heerlijke smaak! Garneer ze eventueel wat achtergehouden peterselie. Serveer met wat koolhydraatarm brood of als je geen koolhydraatarm dieet volgt wat stokbrood. Maak eventueel heerlijke eigengemaakte mayonese ( recept HIER). Nog een lekkere frisse salade erbij of gebakken bimi (aspergebroccoli) en smullen maar! 




Geen opmerkingen: