07-02-2021

Heerlijk gevulde hartige spinazie rol. Low Carb

 Heerlijk gezonde spinazie rol, een originele Italiaanse recept, echt super lekker! Een aanrader om te maken, helemaal glutenvrij en koolhydraatarm.


 Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken al lijkt het misschien ingewikkeld. Leuk voor een lunch maar perfect als avond maaltijd met er bij een salade van tomaten. 



Zelf heb ik er geroosterde pistachenoten gebruikt, maar je kunt ze vervangen met gerookte zalm, of tonijn of zalm uit blik (uitgelekt) 😉 of met ham, wat je eigenlijk lekker vind. (Glutenvrij-lactosevrij optie en vegetarisch optie, koolhydraatarm.)

Ingrediënten:
100gr verse spinazie 
30 gr roomboter(kan ook met lactosevrij boter)
100 gr geraspte parmezaanse kaas (in een stuk parmez. kaas zit er geen lactose)
5 eieren
Zout en peper naar smaak 

Voor de vulling: 
150 gr roomkaas (b.v. Philadelphia of andere roomkaas of lactosevrij roomkaas)
Zout en peper naar smaak 
Hand vol gehakte bieslook 
100gr gepelde (ongezouten) pistachenoten. 
(gebruikt aan plaats van noten: zalm of tonijn of gerookte zalm, of ham...)

Bereiding: 
De dag er voor of een uur er voor kun je de noten roosteren op een bakplaat in de oven, laat ze afkoelen en hak ze fijn.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
1. Bak de spinazie met de boter tot dat het gaat is. Als het afgekoeld is, laat dan het vocht goed uitkomen door er zachtjes in te knijpen. Hak het nu fijn.
2. Klopt de eieren, voeg er zout en peper toe naar smaak, de geraspte parmezaanse kaas, en de afgekoelde en gehakte spinazie.
3. Doe bakpapier op een bakplaat, en het ei mengsel er op. Bakt het op de voorverwarmde oven voor 10 min. 
4. Meng de roomkaas met de van te voren geroosterde noten, de gehakte bieslook en zout en peper. 
5. Leg bakpapier op een plank en op de bakpapier vershoudfolie. Als de spinazie omelet klaar is laat het even 5 min. afkoelen en leg het dan omgekeerd op de bakpapier met vershoudfolie. Doe op de omelet ook een laag vershoudfolie op. Rol nu zachtjes de omelet op. Maakt het goed en stevig dicht en laat het afkoelen voor een uur in de ijskast. 
6. Haalt het na een uur uit de ijskast en rol het uit. Haal de vershoudfolie die er op ligt weg en smeer de omelet goed in met de mengsel van roomkaas. Rol opnieuw de omelet op, en doe het dicht met papier, en leg het in de ijskast. Na een uur is die klaar om in plakken te snijden 


Geen opmerkingen: