04-01-2021

Vegetarische kip kerrie gerecht met kokos en sperziebonen.

 


Heerlijk gerecht is dit, zeker voor vegetarische mensen maar ook als je minder vlees wilt eten. Het smaakt zo lekker exotisch naar de kokos en de kerrie, en je hebt nog alleen iets van rijst er bij (of bloemkool rijst) en kun je op tafel een geweldig complete gerecht zetten. 

In dit gerecht heb ik voor de variatie van smaak twee soorten vegetarische “vlees” gebruikt, kip en shoarma. Daardoor hebt je net een vollere smaak. Dus als je het bij de ingrediënten leest is geen fout, maar juist zo bedoelt. 


En dan hoeveel koolhydraten bevat dit gerecht? Als je vanuit gaat dat deze gerecht voor 4 personen bedoelt is kun je rekenen 

op 5,5 koolhydraten per persoon. 

Dat is natuurlijk zonder rijst of bloemkool rijst. Wat heb je er voor nodig? 


Ingrediënten :

1 Pak kip (niet gekruid) van de vegetarische slager 

1 pak shoarma van de vegetarische slager 

1 tomaat 45 gr 

2 knoflook teentjes 

1 ui 80 gr

2 eetlepels massala kerrie poeder 

1 flinke theelepel gember poeder 

1/2 blokje groenten bouillonblokje 

1 theelepel sambal (naar smaak)

200 gr haricot vert 

1 blik bon Coco biologische kokosmelk light 400ml

Olijfolie 

2 eetlepels tomatenpuree of tomaten saus 

Peper en zout naar smaak 

Bereiding: 

  • Hak de ui en knoflook in kleine blokjes, en fuut het in wat olijfolie tot dat het een goud kleur krijgt. Snijd in de tussentijd de haricots vert of sperziebonen, in kleine stukjes ongeveer de grote van de helft van een wijsvinger.
  • Als de ui en knoflook een mooie goud kleur heeft gekregen, voeg dan de shoarma en de (in kleine stukjes gesneden) kip. Even mee bakken voor een paar minuten en voeg dan de kruiden toe (Kerry, gember, bouillonblokje, tomatensaus, peper, sambal), goed mengen met de vegetarische vlees en 2 min mee bakken op zacht vuur. 
  • Voeg nu het blikje kokos melk, en de in stukjes gesneden sperziebonen. Laat het op zacht vuur koken tot dat de sperziebonen bijna gaar zijn. Als de sperziebonen bijna klaar zijn voeg dan ook in stukjes gesneden tomaat, en last het nog even koken tot de sperziebonen gaat zijn. 
  • Geniet er van 😃😋Geen opmerkingen: