09-01-2021

Heerlijk zalm mousse (Low carb)

 


Tijd voor iets bijzonder, een eigen gemaakte zalm mousse. Heel makkelijk om te doen en erg lekker. 



Super mooie voorgerecht of een luxe lunch. Je kunt het mooi versieren met wat garnalen of een eigen gemaakte maionese, verse kruiden, citroen, geroosterde zwarte sesamzaadjes enz. dan ziet er nog meer luxe uit. Dit gerecht kun je ook maken met lactose vrij ingrediënten, en is ook glutenvrij.

Wat ook nog extra aantrekkelijk maakt het is heel laag in koolhydraten. 

1 portie zalm mousse bevat 2,4 koolhydraten! (dat is zonder de extra versiering op het boord)





Ingrediënten voor 4 portie:


3 blaadjes gelatine 

200 á 213 gr wilde roze zalm ( blik bevat 213 gr. )

150 gr gerookte zalm 

100 gr creme fraiche 

150 gr verse slagroom 

1 eetlepel citroen sap

Zout en peper

1 eetlepel verse dille of bieslook 


Bereiding: 

  • Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. 
  • Hakt de verse dille of bieslook klein.
  • Bewaar in een pannetje het vocht uit de blik wilde roze zalm, haal eventueel de kleine botjes uit het wilde roze zalm, en pureer de zalm uit blik, en voeg er daarna een eetlepel citroen sap er aan toe. Meng er ook de crème fraiche er doorheen.
  • Laat de gelatine blaadjes even in koud water weken.
  • Klopt het slagroom ( natuurlijk zonder suiker) stevig. 
  • Het vocht van de zalm uit blik, licht verwarmen, voeg dan de uitgeknepen gelatine blaadjes er aan toe, en laat het roerend smelten op zacht vuur. Zodra het gesmolten is uit het vuur halen, NIET LATEN KOKEN!
  • Voeg de gesmolten gelatine aan de gepureerd zalm toe, voeg nu ook de gesneden gerookte zalm, de gehakte kruiden, zout en peper naar smaak, en langzaam ook de slagroom, goed mengen. Proef als er meer zout nodig is of iets meer citroen of iets meer kruiden. 
  • Verdeel het zalm mousse in 4 vormen, of in een vorm om later in stukken te kunnen snijden. Laat het stevig worden in de koelkast voor een paar uur. Hal het 15 min voor het serveren uit de koelkast. Geniet er van 😃


Tips voor het gebruiken van gelatine: 

Als je nooit gelatine hebt gebruikt kun je op deze link HIER klikken en kom je om een site die alle informatie geeft. 




Geen opmerkingen: