28-01-2021

Snelle & makkelijk Cannelloni ricotta-spinazie Italiaanse recept.


Een super lekkere koolhydraatarm gerecht, en ook nog heel snel gemaakt! Het is een originele Italiaanse recept, alleen heb ik het deeg vervangen met een koolhydraatarm deeg. Deze keer met koolhydraatarm tortilla’, zo heb je binnen korte tijd een heerlijk gezonde en bijzonder gerecht op tafel. Het is vegetarisch, en als je het geluk hebt dat je de ricotta en mozzarella lactosevrij kunt kopen dan kun je het zelfs lactosevrij maken😉

De recept is voor 3 portie. Vind je het toch té weinig maakt dan er bij een lekkere salade of een lekkere toetje er na. Elke portie bestaat uit 2 cannelloni gemaakt met tortilla’s, elke gevulde tortilla bevat maar 4,9 koolhydraten ! 

Doe je geen koolhydraatarm dieet, gebruikt dan de verse lasagne vellen bijvoorbeeld die van de AH. Of cannelloni om te vullen.
Ingrediënten vulling: 

6 mama lupe’s tortilla’s 

250 gr ricotta 

100 gr parmezaanse kaas

1 ei

beetje olijfolie 

Zout en peper

2 knoflook teentjes

300 gr bevroren spinazie (naturel)

bijvoorbeeld biologische blad spinazie 

100 gr geraspte mozzarella kaas voor boven de cannelloni.Bereiding Vulling: 

Bak de spinazie in een beetje olie samen met de knoflook, als de spinazie gaar is hal de knoflook weg, die gaan we niet meer gebruiken.Zet de spinazie in een vergiet en prakt de spinazie met een lepel zo dat al het vocht er uit komt.

Hak de spinazie en verdeel het in een kom samen met de ricotta, een ei, de geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en heel klein snufje nootmuskaat.

Meng alles tot een homogeen mengsel.
Vul de tortilla’s en rol ze dicht.  Leg de cannelloni in een ovenschaal, je kunt op de bodem van de ovenschaal een klein beetje tomaten saus in doen of een beetje boter.  Bestrooid met de bovenkant met de geraspte mozzarella. 
Zet het in de oven voor 30 min. op 180 graden. De laatste 10 min kun je wat zilver papier er over heen doen zo dat het niet verband. 
 


Geen opmerkingen: