15-01-2021

Gevulde portobello’s met parmezaanse kaas en pijnboompitten.


Dit is een heerlijke gezonde en erg smakelijke lunch, maar ook heel geschikt als voorgerecht of aan plaats van vlees voor vegetariërs. Het is dus een vegetarische gerecht en ook glutenvrij en lactose vrij. 

Wat zijn portobello’s? 

De portobello is in feite het grote broertje van de kastanjechampignon. Dankzij zijn afmetingen is de portobello uitermate geschikt om te vullen. 

Vreemd genoeg bevatten portobello’s meer koolhydraten dan champignons, dus mocht je liever minder koolhydraten willen hebben voor je lunch, kun je ook verschillende grote champignons gebruiken. 

  • Deze gerecht bevat 9,5 koolhydraten voor 2 portobello’s
  • Hetzelfde recept met champignons bevat 4,9 koolhydraten. Ingrediënten voor 2 portobello’s

1 teentje knoflook ( 2 Gr) 

1 kleine ui ( 25 Gr ) 

Creme fraiche 30 gr (mag ook lactosevrij) 

Parmezaanse kaas 35 Gr ( zit geen lactose) 

Peterselie 1 eetlepel 

Pijnboompitten 10 Gr 

2 portobello’s 110 Gr (of 110 Gr grote champignons)

Olijfolie 

Zout en peper

Bereiding: 

  • Maak de portobello's schoon met keukenpapier en snijd het harde steeltje aan de binnenkant weg, en ook een reepje van de ronde rand. De steeltje en het gesneden rand kun je fijn hakken en later even bakken. Leg de portobello's met bolle kant naar boven in een ovenschaal met een heel klein beetje olijfolie. 
  • Hakt de ui, knoflook, peterselie, raspt gedeelte van de parmezaanse kaas, en snijdt er een gedeelte in dunne plakjes. 
  • Bak de pijnboompitten tot dat ze licht bruin zijn, laat ze even afkoelen. Bak in een beetje olijfolie de ui en knoflook, tot dat ze goud bruin zijn, voeg de stukjes portobello’s en bakt die ook mee met zout en peper. Doe gedeelte van de pijnboompitten er bij, maar laat er een paar opzij voor de garnering. Doe het zelfde met de peterselie, voeg die aan het baksel toe maar laat er een heel klein beetje opzij voor de garnering. 
  • Haal het pan van van het vuur en voeg de crème fraiche er aan toe, en het geraspte Parmezaanse kaas. Met deze baksel kun je de portobello’s vullen. 
  • Bakt ze in de oven op 180 graden voor 20 min.
  • Als ze klaar zijn kun je ze garneren met de dun gesneden parmezaanse kaas, een paar pijnboompitten en een beetje gehakte peterselie. Geen opmerkingen: