17-01-2021

Mini Carrot Cake met chocolade topping. Low Carb.


Heerlijke kleine ronde cakejes, met gezonde ingrediënten, en laag aan koolhydraten. 



Het zijn niet de standart carrot cake met kaneel en een topping van roomkaas, maar juist zonder kruiden en met chocolade saus, een perfecte combinatie en weer iets anders. Wat ook heel fijn is aan deze mooie cakejes, je kunt ze stuk voor stuk invriezen en er uit halen wanneer je er trek in hebt. 

Deze cakejes zijn glutenvrij en ook te maken als lactosevrij. 

Volg je geen koolhydraatarm dieet, dan kun je de zoet middelen gebruiken die je het liefst eet. 

Je kunt met deze recept 10 kleine cakejes  maken, elke cakeje met chocolade saus, bevat het 3,3 gr koolhydraten 




Om deze cakejes te maken heb je een Muffinvorm van siliconen nodig.





Ingrediënten cake:

  • 135 gr amandelmeel 
  • 3 eieren
  • 40 gr kokosmeel 
  • 125 ml plantaardig olie (ik heb olijfolie gebruikt van Bertolli classico die heeft niet z’n erg sterk smaak)
  • 100 gr wortels 
  • 100 gr erythritol (meer of minder mag ook) of suiker als je geen koolhydraatarm dieet volgt 
  • 1 theelepel bakpoeder (optioneel)
  • Snufje zout


Ingrediënten chocolade saus: 

  • 50 ml volle melk (optie: lactosevrij) 
  • 20 gr cacao poeder zonder suiker
  • 50 gr boter  (optie: lactosevrij) 
  • 30 gr erythritol of suiker naar keus




Bereiding:

Zet de oven aan op 180 gr. 


  1. Om deze cakejes te maken, meng je eerst de schoongemaakte wortels, eieren, olie, vervangende suiker (of gewone suiker) en zout tot een gladde massa, doe dit in een blender of keuken machine, zo dat het een geheel word. Als je geen machine hebt, kun je de wortels het beste raspen en dan goed mixen met de anderen ingrediënten. 
  2. Voeg vervolgens de amandelmeel en kokosmeel toe, en als je wilt de bakpoeder.
  3. Beboterd heel goed de bakvorm, en doe het beslag er in, maak er 10 stuks, en maakt ze goed glad. 
  4. Bakt ze voor 40 minuten. Doe na 20 min wat zilverpapier er overheen zo dat ze niet te donker worden aan de bovenkant. Laat ze daarna goed afkoelen. Als ze afgekoeld zijn doe dan de chocolade saus er over. 


De chocolade saus:


  1. Doe de boter in een pan, en laat het zachtjes smelten, niet laten aanbakken dus houd het vuur laag. Voeg de chocolade poeder er aan toe, de suiker of erythritol, en laat het even 2 minuten samen koken steeds blijven roeren. Voeg langzaam de melk toe.
  2. Kook het mengsel, blijft voortdurend roeren, ongeveer 5 á 10 minuten.
  3. De topping is klaar als het de textuur heeft van chocoladesiroop.
  4. Giet het over de cakejes heen.


Geen opmerkingen: