13-01-2021

Pompoen soep, met wortels, gember en kokos.

 


Deze heerlijke soep heeft een verwarmende effect, is licht zoet, kruidig en je kunt het net zo pittig maken als je zelf lekker vind. 



Het is niet alleen een voedzame soep, maar is ook heerlijk gezond. De toegevoegde gember en kurkuma hebben een kalmerende en ontstekingsremmend werking op de maag. 

De soep is glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, koolhydraatarm, zonder suiker en zonder toevoeging van zooi. Je kunt het eten samen met kaas krackers, in het recept vind je de link voor het maken van de krackers. 

De recept is voor 2 volle kommen soep,  als je het als maaltijd soep wilt gebruiken, 

1 kom soep bevat :

10 koolhydraten en 204 calorieën. Maar je kunt het ook als voorgerecht gebruiken dan is de hoeveel geschikt voor 4 pers. en bevat dan natuurlijk 5 koolhydraten per kom. 

Hoe maak je deze soep? 




Soep voor 2 volle kommen soep

Ingrediënten:


400 gr kokosmelk (het merk: bon Coco biologische kokosmelk light bevat het minste koolhydraten)

300 gr pompoen

90 gr wortels 

65 gr bleekselderij 

40 gr rode uien 

20 gr creme fraiche ( lactosevrij optie) 

Half blokje vegetarische bouillon 

2 gr (1 theelepel) gember poeder of verse gember geraspt 

1 gr ( 1/5 theelepel) kurkuma 

1/3 theelepel cayennepeper

 (als je van pittig kun je meer in doen) 

Olijfolie 

Zout en peper

Optie: gerookte spekjes, of vegetarische spekjes. 

Optie: kaas krackers er bij maken met 0 koolhydraten! Klik HIER 





Bereiding:

  • Snijd de wortels en de pompoen. Hak de ui en bakt het zachtjes met wat olijfolie, voor een paar minuten. 
  • Snijd ondertussen de bleekselderij, en als de ui bijna gaat is voeg het toe, en laat het nog een paar minuten bakken.
  • Voeg nu ook de rest van de groenten en de kruiden, inclusief de helft van het bouillonblokje. Goed roeren, doe er ook wat peper bij, en een snufje zout. Voeg nu een blik kokosmelk en 100 ml water. Laat het zacht koken tot dat de groenten gaar zijn. 
  • Doe alles in een blender of pureer het met een staafmixer, voeg nu nog 1 eetlepel crème fraiche.  Proef het nog even om te kijken als je peper of zout nodig hebt. 
  • Tip: je kunt wat gerookte spekjes bakken ( klein malen ) en aan de soep toevoegen dat geeft net wat extra zoutige smaak, kijk dan wel uit met zout, waarschijnlijk heb je dan totaal geen zout nodig. 


Geen opmerkingen: