10-12-2020

Champignons soep Low Carb

Champignons soep wel een van mijn favoriete, al ben ik gek op bijna alle eigen gemaakte soep, kan er nooit genoeg van krijgen. 


Het lekkerst vind ik zelf, is het toch wel met eigen gemaakte bouillon, dan smaakt de soep pas echt zalig, en is het echt genieten. Ik heb vaak eigen gemaakte bouillon in de diepvries dan is de soep zo gemaakt. Bij deze soep zitten nog grove stukken champignon in. Hierdoor behoudt de soep een lekkere bite! Is een heerlijke soep, makkelijk, gezond en natuurlijk met heel weinig koolhydraten.


Een portie champignons soep bevat 2,5 koolhydraten.


Wat is jullie favoriete soep?

Ik heb er hier op mijn blog verschillende staan, dat zijn makkelijk recepten en ook het recept voor de eigen gemaakte bouillon vind je op mijn blog. Kijkt onder de logo “soep” 
Ingrediënten voor 2 personen

 • 250 gr champignons 
 • 40 gr ui 
 • 1 eetlepel roomboter (of lactosevrij)
 • 1 of 2 knoflook teentjes
 • Handje peterselie 
 • 2 eetlepels crème fraiche (of slagroom natuurlijk niet gesuikerde en ook niet geklopt, of lactosevrij)
 • 1 theelepel Groenten Bouillonpasta (of 1/4 groenten bouillonblokje)
 • 500 ml kippen bouillon (kijk onder de logo soep voor het recept)
 • Zout en peper naar smaak 
 • Optioneel binden met 2 eidooiers 
 • Optioneel: 70 gr gerookte spekjes
 • Optioneel klein beetje verse tijm.
Bereiding 

 1. Maakt de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes. Hakt de peterselie fijn, en de ui in kleine blokjes of dunne ringen. En als je die wilt gebruiken bakt nu ook alvast de spekjes.
 2. Bak in een pan de knoflook teentje met roomboter en ook de gesneden ui, als de ui gaar zijn voeg de gesneden champignons toe. Laat het 5 min roerend bakken, en breng ze op smaak met zout, peper en 2 theelepels groenten bouillonpasta als je die hebt ( kijk onder het logo soep voor het recept)  of anders een klein stukje groenten bouillonblokje. Als alle vocht van de champignons weg is doe het vuur uit hal het knoflook teentje weg, en voeg er 2 grote eetlepels crème fraiche toe, room mag ook maar met crème fraiche word de soep wat dikker, en dat is mooi mee genomen aangezien dat we geen bloem voor meer binding gebruiken. Goed roeren, en langzaam de kippen bouillon er bij doen. (als je geen eigen gemaakte bouillon gebruikt, maakt bouillon van kip bouillonblokje zo als op het verpakking staat geschreven. 
 3. Voeg als laatste de gehaakt peterselie en de gebakken spekjes toe. Voor extra binding lees hier onder:


Binden:

Vroeger toen ik nog niet koolhydraatarm at, maakte ik mijn soep wat dikker met bloem, maar er zijn ook andere methode om de soep wat dikker te maken. Zowiezo het toevoeging van crème fraiche en nog even mee laten koken geeft het iets meer binding. 

Een goede methode is het binden door middel van eidooiers.

Zo doe je dat: 

Hal de pan soep van het vuur, en zet 2 eidooiers in een kom. 

Meng een beetje soep voorzichtig met 2 eidooiers. De dooiers moeten langzaam wennen aan de temperatuur. Dat doe je door bij de dooiers, die je in een ruime kom hebt gedaan, één eetlepel van de warme vloeistof te doen, en goed te roeren. Als de vloeistof is opgenomen, gaat er weer een lepel bij, en zo ga je even door tot dat de eidooiers goed zijn opgenomen en gemengd. 

Breng nu de soep weer even aan de kook, wel blijven roeren, het kan even duren voor dat de soep iets dikker word. 


Belangrijk is dan dat de soep niet meer kookt als je de eidooiers er doorheen doet, anders gaat het ei stollen en krijg je van die draden.Geen opmerkingen: