09-12-2020

Cannelloni spinazie ricotta. Low Carb


Een super lekkere en feestelijke recept, je gaat hier van, echt heel erg genieten. Heb je gasten te eten of wil je iets extra lekker maken dan is deze een aanrader! Het is een originele Italiaanse recept, alleen heb ik het deeg vervangen met een koolhydraatarm deeg, en het smaakt geweldig! 




Het is glutenvrij, vegetarisch, en als je het geluk hebt dat je de ricotta en mozzarella lactosevrij kunt kopen dan kun je het zelfs lactosevrij maken😉

De recept is voor 3 portie. Vind je het toch té weinig maakt dan er bij een lekkere salade of een lekkere toetje er na. Elke portie bevat maar 7,5 koolhydraten ! 



Tips : maakt de dunne pannenkoeken van te voren, dan is de rest ook zo klaar. Zet 15 minuten voor dat je de vulling gaat maken de spinazie uit de diepvries zo dat ze al ontdooid zijn. 

Doe je geen koolhydraatarm dieet, gebruikt dan de verse lasagne vellen bijvoorbeeld die van de AH. 


Ingrediënten voor 6 dunne pannenkoeken: 

4 eieren 

1 mozzarella bolletje 125 gr 

Zout en peper naar smaak 


Ingrediënten vulling: 

250 gr ricotta 

100 gr parmezaanse kaas

1 ei

beetje olijfolie 

Zout en peper

2 knoflook teentjes

300 gr bevroren spinazie (naturel)

bijvoorbeeld biologische blad spinazie 


Ingrediënten saus:

100 ml water

beetje olijfolie 

2 knoflook teentjes

200 ml Bertolli pasta saus basilicum 

1/3 groenten bouillonblokje 

Peper naar smaak 

Optie : geraspte mozzarella kaas als decoratie voor boven de cannelloni.


Bereiding saus:

Bakt de knoflook in de olie tot dat het licht bruin word, voeg de tomaten saus, de peper, 1/3 bouillonblokje , en het water. Laat het 20 minuten koken. Haal dan de knoflook er uit en gooi die weg. 




Bereiding pannenkoeken 

Snijd de mozzarella bolletjes in stukjes en voeg 1 ei, doe-het-zelf in de keuken machine of gebruikt de staafmixer en een hoge maat beker. 

Maakt er een glad beslag van. Het beslag is dun, maar het komt goed. 

Dikke klont boter in de pan en even heet laten worden ( niet laten verbranden) 

Doe nu een á 2 jus lepels beslag in de pan, als het lukt maakt er vierkante pannenkoeken, maar anders ronde, gebruikt het liefst niet een grote koekenpan. 

Laat de beslag heel langzaam droog worden in de pan op lage vuur, maak ook langzaam de randen los. 

Dit duurt wel even langer dan wat je gewend bent met gewone pannenkoeken. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je het omdraaien. 

Maak de pannenkoeken dun, iets dikker dan lasagna vellen. 


Bereiding Vulling: 

Bak de spinazie in een beetje olie, zet het daarna op een vergiet en prakt de spinazie met een lepel zo dat al het vocht er uit komt.

Hak de spinazie en verdeel het in een kom samen met de ricotta, een ei, de geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en heel klein snufje nootmuskaat.

Meng alles tot een homogeen mengsel.

Vul de pannenkoeken en rol ze dicht.  Leg de cannelloni in een ovenschaal bestrooid met de tomatensaus. 

Zet het in de oven voor 30 min. op 180 graden. De laatste 10 min kun je wat geraspte kaas er over heen doen en terug in de oven. 



 

Geen opmerkingen: