Ik kan er niet genoeg van quesadilla’s krijgen, ze zijn zo lekker en je kun er me eindeloos variëren. Andere voordeel is dat het eigenlijk zo klaar is, binnen 10 minuten heb je een lekkere warme quesadilla op je bord.
1 portie bevat 7 koolhydraten dat is met de tortilla’s van Mama Lupe's
Wat heb je er voor nodig?
Ingrediënten voor 1 quesadilla
20 gr ui
1 knoflook
20 gr rode paprika
3 varkenschipolata bio (45 gr per stuk) te koop bij de AH
Cheddar kaas
1 flinke theelepel cayennepeper
1 tortilla Mama Lupe's
Zwarte peper
Olie
- Tortilla’s: 1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's heeft 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bijvoorbeeld bij afvallen met bregje)
Als je liever bij de bijvoorbeeld AH wilt kopen neem dan deze: Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.
Bereiding:
Snijd de paprika in kleine blokjes en bakt het kort in een beetje olie, zet het even apart.
Bak de in kleine blokjes gehakte ui en knoflook in een beetje olie, tot dat het glazig wordt.
Hal van de worsten de vel er af en voeg het gehakt aan de ui, goed roeren tot dat het blees haar is.
Voeg wat peper toe en 1 theelepel cayennepeper, geen zout.
Voeg nu ook de paprika, even mengen en haalt het van het vuur.
Zet een tortilla in de pan en doe op 1 helft gedeelte cheddar kaas, daarover de gehakt (als er te veel olie in zat zorg dat je dat weg hebt gehaald) over de gehakt weer cheddar kaas en vouw de tortilla dicht.
Even een paar minuten bakken op zacht vuur en dan omdraaien en ook een paar minuten bakken.
Je quesadilla is klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten