08-12-2020

Quesadilla’s gehak-cayennepeper-cheddar-paprika.

Ik kan er niet genoeg van quesadilla’s krijgen, ze zijn zo lekker en je kun er me eindeloos variëren. Andere voordeel is dat het eigenlijk zo klaar is, binnen 10 minuten heb je een lekkere warme quesadilla op je bord. 


Deze variant is gemaakt met gehakt, om de gehakt extra smakelijk te hebben heb ik het vlees uit de varkenschipolata gebruikt, deze worst kun je eigenlijk altijd in huis hebben door ze in de diepvries te bewaren en ze zijn ook zo ontdooid.
Wil je liever andere gehakt gebruiken, dat mag natuurlijk ook, maar dan zul je ze tocht zelf moeten behandelen met kruiden. Ik heb gekozen voor de biologische versie van deze worstjes ze wegen 45 gr per stuk.



Nog een andere fijne voordeel is het inhoud van de koolhydraten:

1 portie bevat 7 koolhydraten dat is met de tortilla’s van  Mama Lupe's 





Wat heb je er voor nodig? 


Ingrediënten voor 1 quesadilla 

20 gr ui

1 knoflook 

20 gr rode paprika 

3 varkenschipolata bio (45 gr per stuk) te koop bij de AH

Cheddar kaas 

1 flinke theelepel cayennepeper 

1 tortilla  Mama Lupe's 

Zwarte peper

Olie



  • Tortilla’s: 1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's heeft 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bijvoorbeeld bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de bijvoorbeeld AH wilt kopen neem dan deze: Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.


Bereiding: 

Snijd de paprika in kleine blokjes en bakt het kort in een beetje olie, zet het even apart. 

Bak de in kleine blokjes gehakte ui en knoflook in een beetje olie, tot dat het glazig wordt. 

Hal van de worsten de vel er af en voeg het gehakt aan de ui, goed roeren tot dat het blees haar is. 

Voeg wat peper toe en 1 theelepel cayennepeper, geen zout. 

Voeg nu ook de paprika, even mengen en haalt het van het vuur. 

Zet een tortilla in de pan en doe op 1 helft gedeelte cheddar kaas, daarover de gehakt (als er te veel olie in zat zorg dat je dat weg hebt gehaald) over de gehakt weer cheddar kaas en vouw de tortilla dicht.

Even een paar minuten bakken op zacht vuur en dan omdraaien en ook een paar minuten bakken. 

Je quesadilla is klaar. 




Geen opmerkingen: