12-12-2020

Aardbeien mousse Low Carb
Deze aardbeien mousse, is heerlijk en heeft een romige smaak, en ook heel makkelijk om te maken. 
Voor deze dessert gebruik ik Sukrin 1. Het is een geweldige vervanging van suiker en voor mij net lekkerder dan stevia. Maar je kunt natuurlijk ook stevia gebruiken of de gewone Sukrin. 

Ik hoop dat jullie het recept gaan proberen en net zo lekker vinden als ik. 

Het dessert heeft een laag hoeveelheid aan koolhydraten. 

Per glas aardbeien mousse : 3,2 koolhydraten Ingrediënten voor 2 pers. 

1 eetlepel citroensap 

150  gr mascarpone 

100 gr aardbeien ( kan ook uit de diepvries)

Sukrin 1 ( zie bereiding)


Tip: 

Ik maak de mascarpone een paar dagen er voor open en zet de deksel weer terug en dan weer in de ijskast, op deze mannier komt alle extra vocht er uit die je dan weg kunt gooien. Nu is de mascarpone extra vet en makkelijker om met de gaarde tot mousse te maken. Maar alsjeblieft dat niet wilt doen, probeer het dan met de net geopende mascarpone. 
Bereiding:

Bewaar 2 aardbeien voor versiering, kook de rest van de aardbeien met een eetlepel water en 1 eetlepel Sukrin 1 (als je van extra zoet hout kun je meer Sukrin gebruiken, tip : altijd eerst proeven) en 1 eetlepel citroensap. 


Pureer de aardbeien met een staafmixer of een gaarde als je geen staafmixer hebt. 

Goed door laten koken, tot dat het iets dikker word en laat het even afkoelen. 


Mix in een kom de mascarpone met een halve eetlepel Sukrin 1 (als je van extra zoet hout kun je meer Sukrin gebruiken, tip : altijd eerst proeven).

Hiervoor moet je even geduld hebben, want je moet zeker 5 minuten mixen zo dat de mascarpone echt stijf word ( hetzelfde idee als geklopte slagroom )
Nu dat je mousse klaar is doe je 2 á 3 eetlepels aardbeien saus er doorheen en mix je nog even door. 

Voor dat je het in de glazen gaat doen voeg je nog een klein beetje aardbeien saus maar heel weinig roeren, als je dan de mousse in de glazen doet krijg je die mooie strepen. Doe op de mousse in het glas de rest van de saus, voor de versiering kun je wat kokos rasp gebruiken of pistache nootjes in kleine stukjes, of amandelschaafsel. Snijd de overgebleven aardbeien in plakken en doet het op de mousse. Geniet 😃Geen opmerkingen: