06-09-2020

Zomerse rijstsalade vegetarisch

 


Al jaren het favoriete familie gerecht bij gezellige bbq of reĆ¼nie. Het is gemakkelijk omdat je het van te voren kunt maken en in de ijskast kunt bewaren, mee nemen als je bij familie of vrienden op bezoek gaat, of gewoon het zelf lekker eten šŸ˜ƒ



Vind je het leuk om in de avond op het strand te gaan eten? Dan is deze salade echt een aanrader.

Maar het is vooral super lekker! En dat is natuurlijk het belangrijkste toch? 





Wat heb je nodig? 


Ingrediƫnten voor 2 pers.

Rijst 180 gr. ( nog niet gekookt) 

1 avocado 

Klein blikje mais

1 eetlepel kappertjes 

1 kleine rode paprika 

Handvol zwarte (olijven zonder pit) ik gebruik “AH zwarte olijven” in een glazen pot.

3-4 augurken

Een paar cherry tomaten 

1-2 eetlepels verse peterselie 

Half komkommer 

1-2 eetlepels olijfolie 

Optie 1 eetlepel mayonaise 

Zout en peper naar smaak 

Optie : kleine stukjes feta kaas

Optie: ter garnering hard gekookte eieren en een paar olijven heel.


Bereiding:

  1. Kook het rijst zo als beschreven is op de verpakking, en laat het goed afkoelen. 
  2. Snij alle ingrediĆ«nten heel klein, vooraal de komkommer moet niet grof zijn. Door alles klein te snijden  komen alle smaken samen en dat maakt het zo lekker. 
  3. Doe alle ingrediĆ«nten in een grote schaal samen met de rijst, en meng het zachtjes door elkaar met een lepel. Voeg naar smaak olijfolie, zout en peper. Als je het lekker vind kun je wat mayonese er bij doen. 
  4. Alles blijven proeven en kijk wat je van de ingrediĆ«nten er extra aan toe wilt voegen. 


Je kunt het rijst salade ook in de ochtend maken en in de ijskast bewaren voor het avond eten, zet het wel 15 min voor het serveren uit de ijskast. 




Geen opmerkingen: