Al jaren het favoriete familie gerecht bij gezellige bbq of reĆ¼nie. Het is gemakkelijk omdat je het van te voren kunt maken en in de ijskast kunt bewaren, mee nemen als je bij familie of vrienden op bezoek gaat, of gewoon het zelf lekker eten š.
Vind je het leuk om in de avond op het strand te gaan eten? Dan is deze salade echt een aanrader.
Maar het is vooral super lekker! En dat is natuurlijk het belangrijkste toch?
Wat heb je nodig?
Ingrediƫnten voor 2 pers.
Rijst 180 gr. ( nog niet gekookt)
1 avocado
Klein blikje mais
1 eetlepel kappertjes
1 kleine rode paprika
Handvol zwarte (olijven zonder pit) ik gebruik “AH zwarte olijven” in een glazen pot.
3-4 augurken
Een paar cherry tomaten
1-2 eetlepels verse peterselie
Half komkommer
1-2 eetlepels olijfolie
Optie 1 eetlepel mayonaise
Zout en peper naar smaak
Optie : kleine stukjes feta kaas
Optie: ter garnering hard gekookte eieren en een paar olijven heel.
Bereiding:
- Kook het rijst zo als beschreven is op de verpakking, en laat het goed afkoelen.
- Snij alle ingrediƫnten heel klein, vooraal de komkommer moet niet grof zijn. Door alles klein te snijden komen alle smaken samen en dat maakt het zo lekker.
- Doe alle ingrediƫnten in een grote schaal samen met de rijst, en meng het zachtjes door elkaar met een lepel. Voeg naar smaak olijfolie, zout en peper. Als je het lekker vind kun je wat mayonese er bij doen.
- Alles blijven proeven en kijk wat je van de ingrediƫnten er extra aan toe wilt voegen.
Je kunt het rijst salade ook in de ochtend maken en in de ijskast bewaren voor het avond eten, zet het wel 15 min voor het serveren uit de ijskast.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten