Heerlijk gerecht die altijd in de smaak valt. Je kunt het steeds afwisselen, met andere gehakt of vegetarisch (zie andere recept).
Hoe gezond is paprika?
Paprika’s bevatten heel veel vitamine C. Wanneer je een paprika wilt eten om wat extra vitamine C binnen te krijgen, kies dan voor de rode paprika, natuurlijk als je als snack rauw eet is nog beter. De rode paprika’s bevat wel 2 keer zo veel vitamine C als de groene. Daarnaast zijn ze rijk aan vitamine E en aan mangaan. Het zijn ook uitstekende bronnen van voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B6, vitamine E, vitamine K, folaat en kalium.
Leuk om te weten toch?
Maar nu het recept 😃
Wat heb je nodig?
2 personen :
250 gr kip gehakt
1 teen knoflook
1 kleine ui of een halve grote
1 ei
1 eetl. geraspte parmezaanse kaas (daar zit er geen lactose in)
1/2 bouillonblokje
Hand gehakte peterselie+bieslook+basilicum.
1 lepel amandelmeel (je mag ook paneermeel gebruiken)
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
- Oven voorverwarmen op 170 graden.
- Hak alle verse kruiden heel fijn.
Was de paprika’s, snij ze in de lengte, en haal alle zaden weg.
Doe in een ovenschaal een beetje olie, en leg de paprika’s er op. Ik heb er een heel klein beetje zout op gedaan maar dat is naar keus.
- Hak de ui en de knoflook fijn, bakt het gaar (licht geel) in de pan.
- Voeg aan het gehakt de : verse kruiden, ei, gebakken ui/knoflook (zonder olie) fijn gemaakte stukje bouillonblokje, peper, 1 eetl. geraspte parmezaanse kaas en 1 lepel amandelmeel toe. Goed samen mengen en vul er de paprika’s mee.
Zet het in de oven voor 30 min.
***Je kunt er een heerlijke paprika-tomatensaus bij doen. Het recept vind je onder de labels “Saus”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten