Heerlijke saus voor pasta’s.
Het is een Italiaanse recept, extra vol vitamine door de groenten.
Je kunt deze saus van te voren klaar maken, of zelfs maken en invriezen zo dat je het kunt gebruiken als je het nodig hebt.
ik heb het een beetje aangepast door een paar dingen aan toe te voegen en door de helft van de saus te blenden. Daardoor vind ik het extra smakelijk.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten voor 5 p.
1 kleine ui 🧅
1 grote teen knoflook 🧄
1 courgette
1 stukje winterpeen 🥕
1 aubergine 🍆
1 rode paprika 🌶
450 ml bertolli tomatensaus 🥫
100 ml water
3 eetl creme fraiche (je kunt de lactosevrij gebruiken)
3 el olijfolie
Hand gehakte selderij
Bladjes verse basilicum
1/2 groenten boeillonblokje
2 thl zoete paprika poeder
Zout en peper
Bereiding:
- Snij de aubergine, courgette, in kleine blokjes, paprika in dunne reepjes, en bewaar ze allenmal in verschillende bakjes.
- Hak de winterpeen, ui, knoflook, selderij, klein. Bakt het zachtjes in een grote pan met 3 eetlepels olijfolie. Blijf roeren zo dat het niet aanbakt.
- Voeg de in kleine blokjes gesneden aubergine er bij. Laat het goed samen bakken voor 5 min. Doe nu ook de blokjes courgette in de pan en laat het ook samen 5 min bakken.
- Voeg er wat peper bij, 2 theelepels zoete paprika poeder, de klein gesnipperd 1/2 bouillonblokje, de tomatensaus, het water en de reepjes paprika’s. Goed door roeren en 30 min. laten koken met deksel. Af en toe roeren.
- Als de saus klaar is, even proeven en kijken als er nog zout of peper nodig is. Doe de helft van de saus in een blender en pureer het, als je geen blender hebt gebruik een staafmixer. Voeg het mengsel bij de andere saus en doe er 3 eetlepels crème fraiche er in, en verse basilicum blaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten