26-07-2020

Super lekkere vegetarisch pasta in de oven!



Ook deze gerecht is zo lekker dat je het liefst twee keer wilt opscheppen, dus heel gevaarlijk voor de lijn. 


Misschien lijkt het met de beschrijving wat ingewikkeld om te maken maar is echt heel makkelijk. 

Het is een Italiaanse recept, maar ik heb het een beetje aangepast door een paar dingen aan toe te voegen en door de helft van de saus te blenden. Daardoor vind ik het extra smakelijk. 

Wat heb je nodig? 


Ingrediënten voor 4 p.

1 kleine ui 🧅 

1 grote teen knoflook 🧄 

1 courgette 

1 stukje winterpeen 🥕

1 aubergine 🍆 

1 rode paprika 🌶

250 gr cherry tomaten 🍅 

300 gr penne (of glutenvrij penne)

450 ml bertolli tomatensaus 🥫

100 ml water

150 gr geraspte kaas of 🧀parmezaanse kaas daar zit geen lactose in.

2 bolletjes mozzarella (je kunt de lactosevrij gebruiken)

3 eetl creme fraiche (je kunt de lactosevrij gebruiken)

3 el olijfolie 

Hand gehakte selderij 

Bladjes verse basilicum 

1/2 groenten boeillonblokje 

2 thl zoete paprika poeder 

Zout en peper 

Optie: vers basilicum als het klaar is


 Bereiding: 



  1. Snij de aubergine, courgette, in kleine blokjes, paprika in dunne reepjes, tomaten in vier, en bewaar ze allenmal in verschillende bakjes. Snij ook de mozzarella in stukjes en laat het uitlekken. Hak de winterpeen, ui, knoflook, selderij, klein. Bakt het zachtjes in een grote pan met 3 eetlepels olijfolie. Blijf roeren zo dat het niet aanbakt.
  2. Voeg de in kleine blokjes gesneden aubergine er bij. Laat het goed samen bakken voor 5 min. Doe nu ook de blokjes courgette in de pan en laat het ook samen 5 min bakken. 
  3. Voeg er wat peper bij, 2 theelepels zoete paprika poeder, de klein gesnipperd 1/2 bouillonblokje, de tomatensaus, het water en de reepjes paprika’s. Goed door roeren en 30 min. laten koken met deksel. Af en toe roeren.
  4. Na 15 min. kun je een groot pan met water op het vuur zetten.
  5. Als de saus klaar is, even proeven en kijken als er nog zout of peper nodig is. Doe de helft van de saus in een blender en pureer het, als je geen blender hebt gebruik een staafmixer. Voeg het mengsel bij de andere saus en doe er 3 eetlepels crème fraiche er in. 
  6. Als het water kookt doe er een hand zout in, dan de pasta en goed roeren. De pasta moet nog harder dan “al dente” (beet gaar) zijn, dus niet gaar, want het gaat nog de oven in en daar word het verder gaar. Als de pasta goed is, zet het na het afgieten terug in de pan. Voeg er flink wat saus toe, en wat geraspte kaas. 
  7. Doe in een ovenschaal een beetje saus op de bodem en giet de pasta er overheen. Verspreid de in stukjes gesneden mozzarella en de geraspte parmezaanse kaas, en de cherry tomaten. Klein beetje zachtjes door elkaar doen zo dat het niet bovenop blijft. Als je het gelijk wilt eten doe het dan nog 15 min. in de voorverwarmde oven. Als je in de ochtend of middag hebt klaargemaakt doe de schotel tussen de z’n 40 min. in de oven. 

Als optie serveer het met verse basilicum blaadjes. 



Geen opmerkingen: