Deze gerecht is heel lekker als je ook net zo als ik veel van kaas houd. Ik heb courgette spaghetti gebruikt maar je kunt ook zelf je courgette snijden in dunne plakjes.
Ingrediënten: 2 p.
450 ml tomatensaus (zie andere recepten te vinden onder saus)
400 gr courgette spaghetti
100gr Geraspte kaas
50 gr Geraspte parmezaanse kaas
125 gr Gerookte spekjes
Tosti kaas mozzarella ( bij AH te koop) of geraspte mozzarella kaas.
Zout en peper.
***Alle kaas kunnen vervangen worden door lactosevrij kaas, om het gerecht lactosevrij te maken 😉
Tomatensaus:
De tomatensaus kun je daarvoor maken zo als de recept die ik al heb gegeven. En dan b.v. bewaren in de diepvries en gebruiken wanneer je het nodig hebt. Doe als extra bij die saus een à twee eetlepels crème fraiche er bij als je de gewone tomaten saus gebruikt. Als je geen tijd hebt daarvoor doe dan in een pan een beetje olijfolie, een knoflook teen en bak die zacht. Voeg dan de 450 ml tomatensaus van Bertolli of andere merk. Doe er wat blaadjes verse basilicum en een half bouillonblokje, en wat peper. Laat het z’n 20 min. koken, en doe er aan het eind een à twee eetlepels crème fraiche. Dat maakt het voor dit gerecht wat zachter van smaak.
Bereiding ovenschotel:
Meng de rauwe courgette spaghetti samen met de tomaten saus en doe het in een ovenschaal. Op deze mannier zullen de courgette wel vocht los laten in de schaal, ik vond het juist heel lekker. Maar wil je het liever niet, bak even 5 min. de courgette in een pan en laat ze daarna goed uitlekken, tot dat alle vocht weg is. Doe er wat peper bij en een klein beetje zout.
Voeg er ook 100 gr milde geraspte kaas en 50 gr geraspte parmezaanse kaas, en de al eerder gebakken spek blokjes toe, of blokjes magere ham.
Bedekt de schotel met plakken tosti kaas mozzarella of geraspte mozzarella kaas.
Warm het is de oven voor z’n 30 min. op 170 c. (als je de courgette al gebakken hebt kun je het 20 min. in de oven laten)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten