20-02-2021

Feestelijk Carpaccio Low Carb.



Wat een geweldige lekkere recept is deze, perfect voor het weekend of voor een feestelijke vooraf. Heel erg makkelijk om te maken en ook zo mooi om te zien. 


Het bijzonder aan deze gerecht is niet alleen dat je erg van gaat genieten maar dat er ook amper koolhydraten in zitten. 

Ik kom per persoon niet boven de 1 koolhydraten 🥳 Kijk in mijn recepten blog, voor nog meer leuke recepten Wens jullie een fijne weekend 🌷☀️🌷


Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 60 á 80 gr carpaccio vlees (bijvoorbeeld Greenfields carpaccio AH)
  • Verse bieslook 
  • 20 gr parmigiano reggiano 
  • 3 gr pijnboompitten 
  • 25 gr veldsla
  • Maionese (om zelf te maken zie link)
  • 1 cracker van oud kaas of belegen (zie link om te lezen hoe je het maakt)
  • Optie voor versieren half radijs 



Bereiding:

  • Maakt van te voren de kaas crackers zo als de recept ( HIER) ik heb zwarte sesam zaadjes er op gedaan, te koop bijvoorbeeld bij de AH als : Saitaku geroosterd zwart sesam zaad. 
  • Maak ook zelf eigen maionese recept ( Hier) of gebruikt maionese die je zelf wilt, hakt wat bieslook heel erg fijn en mengt het samen met de maionese en wat peper, je kunt eventueel een heel klein beetje crème fraiche er aan toe voegen. 



Opmaken carpaccio:

Doe op een boord de helft van de portie carpaccio die je per persoon gaat gebruiken, doe er boven op 2/3 van de portie (per persoon) veldsla. Doe op de veldsla wat druppels van de dressing uit de carpaccio verpakking of gebruikt je eigen dressing. 

Doe de kaas cracker er bovenop, doe boven de cracker de rest van de carpaccio, wat veldsla, wat parmezaanse kaas, bieslook, pijnboompitten (als je meer pijnboompitten gaat gebruiken dan in de carpaccio dood zitten, deze eerst even roosteren) en snijd de radijs in hele dunne plakjes, doe die ook boven op. Je kunt ook op het bord wat extra kaas, pijnboompitten en radijs doen. Doe ook op het bord wat van de bieslook maionese. 

Geniet er van! 



Geen opmerkingen: