Erg lekkere quiche die je de dag er na ook koud kunt eten. Heel makkelijk om te maken en met weinig koolhydraten.
Het is een gezonde quiche die als lunch kunt eten maar ook als avond maaltijd.
Benieuwd hoe je het maakt? Kijk snel bij de recept.
Het hele quiche bevat 13,2 koolhydraten
Als je het in 4 stuks snijd heeft elke stuk 3,3 koolhydraten
Ingrediënten voor 4 à 5 pers.
150 gr creme fraiche
250 gr gehakt ( half om of runder of kip )
150 gr geraspte mozzarella
125 gr gerookte spek blokjes
200 gr paddestoelen mix
1 kleine ui (45 gr)
1 teentje knoflook
4 eieren
Zout en peper.
Olijfolie
Bereiding:
Was de paddestoelen en snijd ze in stukjes.
Hakt de ui en knoflook fijn, en bakt het goud bruin met wat olijfolie. Voeg dan de spek blokjes en wat peper, bakt het samen voor een paar minuten.
Voeg nu de gehakt en bakt het gaar. Doe dan ook de paddestoelen er bij en bakt het tot het gaar is.
Hal het van het vuur, en voeg de crème fraiche er aan toe.
Proef het om te kijken als er zout nodig heeft of peper of misschien een klein stukje bouillon blokje.
Als het een beetje afgekoeld is kun je de 4 gemixte eieren en de geraspte mozzarella er aan toe voegen.
Doe het mengsel in een quiche vorm en bakt het voor 30 min op 180 graden.
Geniet er van 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten