Deze heerlijke recept is super gezond, en heeft maar 4 Koolhydraten voor een kom, dat is wel geweldig toch? Heerlijke lunch of zelfs te eten voor een lichte avond maal.
Poké bowl zijn afkomstig van de Hawaïaanse keuken. Het woord ‘poké’ betekent dan ook ‘gesneden’ of ‘in stukjes’. Alle ingrediënten zijn dat dan ook! Normaal gesproken is de basis van een poké bowl eigenlijk sushi rijst, maar ik heb dat weg gelaten vanwege de extra koolhydraten, maar je kunt wel bloemkoolrijst gebruiken 😉. Eet je niet koolhydraatarm? Dan kun je de sushi rijst wel aan toevoegen .
Deze poké bowl is met garnalen, is natuurlijk makkelijk om er een vegetarische versie van te maken. Het is natuurlijk een inspiratie, want je kunt er mee eindeloos variëren.
Met deze combinatie zijn de
Koolhydraten 4 inclusief dressing.
Ingrediënten 1 persoon:
Alfalfa 15 Gr
Avocado 65 Gr
Eikenblad slamelange 15 Gr
Mango 15 Gr
Wok garnalen naturel 90 Gr
Zeekraal 10 Gr
Zeewiersalade 10 Gr
Zwarte sesam zaadjes
Dressing:
2 theelepels citroensap
Klein beetje rasp verse gember
2 theelepels sojasaus
Olie
Bereiding:
- Bak in wat olie een teentje knoflook, licht bruin. Voeg de wok garnalen toe en bakt ze gaar, brengt ze op smaak met zout en peper.
- Snijd de avocado en de mango. Doe in een kom de sla, en er boven alle ingrediënten.
- Meng ook in een andere kleine kom de ingrediënten voor de dressing.
- Je kunt de kom met de groenten en garnalen serveren met de dressing los er bij, meng voor je gaat eten de dressing met de groenten en garnalen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten