21-11-2020

Super snelle Quesadilla Low Carb.Geen zin om te koken? En toch lekkere fast food? Maak quesadilla. Wat zijn quesadilla’s?

Quesadilla's zijn gevulde tortilla's, gebakken als een tosti in de koekenpan. Ja ook voor als je koolhydraatarm eet 😉👍🏼 of juist dan!Je kunt ze in de pan bakken of op een grill. Je kunt de quesadillas als lunch, als hoofdgerecht (met een salade erbij of soep of verschillende quesadilla’s maken) of als snack (in puntjes gesneden) serveren. 

Je kunt de tortilla’s zelf maken, maar ja we gingen voor makkelijk fast food, dus gebruikt kant en klare tortilla’s de kha hebben z’n 3 koolhydraten per stuk, dus wat de uiteindelijke hoeveelheid koolhydraten wordt is afhankelijk in wat voor vulling je gaat gebruiken. 

Mijn quesadilla is 3,9 koolhydraten Vind je het leuk? Ga je het maken? Dan zou ik het heel leuk vinden als je naar mijn Instagram linkt 😃👍🏼


Ik heb bij deze quesadilla eigenlijk restjes gebruikt van de avond er voor, ik had nog bimi staan, maar je kunt ze met alles maken wat je lekker vind: 


Lekkere variatietips

Kip met kerrie kruiden, gehakt met Mexicaanse kruiden, crème fraiche met avocado,er verse tomaten, paprika’s, restjes broccoli van de avond er voor, vegetarische vulling, met geraspte jonge kaas of met geraspte mozzarella of wat je maar ook wilt. Gebruikt je smaak en fantasie. 

Voorbeelden: 

* Quesadilla met chorizo, kaas en ui

*Quesadilla met salami, kaas, paprika en bosui

* Quesadilla met spinazie, champignons en geitenkaas

* Gekruide kip, paprika en kaas.

*Vegetarische kip, gekruid met taco’s kruiden, paprika’s, ui, geraspte cheddar kaas.


Ps je kunt er ook gewoon een klassieke tosti van maken met kaas, ham, tomaten, bosui...

Ok hoe maak je het en hoe heb ik deze gevuld?

**Lactosevrij kan natuurlijk door kaas zonder lactose te gebruiken.

** Gebruikt glutenvrij tortilla, dan heb je ook heerlijke quesadilla’s 


Ingrediënten 1 quesadilla:

1 tortilla

Geraspte mozzarella kaas

1 plak mozzarella kaas (tosti’s kaas)

Plakken ontbijt spek 

Gekook/ gebakken bimi 

Peper

Beetje paprika’s poeder (heet of zoete wat je lekker vind)


Tips koolhydraatarm tortilla’s:

1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de AH wilt kopen neem dan deze:

*Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.


Bereiding:

Bak even je ontbijt spek, en verwarm  de groenten, als je de groenten gebruikt van de dag ervoor.

Doe olie in een koekenpan. Doe niet teveel olie in je pan anders word het erg vet. Zet het vuur zacht en zet de tortilla er inuitkijken want de tortilla’s kunnen makkelijk verbranden.
vul een kant van de tortilla met spekdan de bimi met peper of welke kruiden dat je lekker vindstrooi de geraspte mozzarella kaas en de mozzarella plak.Klap de tortilla dicht en bak een paar minuutjes in de pan. Draai de wrap voorzichtig om en bak ook de andere zijde licht bruin. Leg de quesadilla op een bord en snijd in punten.Geen opmerkingen: