22-11-2020

Low Carb Dessert: crêpes met citroen-vanille saus.


Wat een heerlijke dessert is dit, lekkere crêpes (ofwel dunne kleine pannenkoeken) met een romige citroen vanille saus. 

Je kunt het combineren met frambozen, met aardbeien, of met een bolletje ijs. Maar alleen al de crêpes met de heerlijk saus is heel feestelijk. 



Een goede vanillesaus is vol en romig van smaak, ben deze saus koolhydraatarm gemaakt, en om het romige te maken heb ik mascarpone gebruikt.

Deze recept is een eigen recept, ik vind het heel erg lekker en hopelijk heb ik jou ook blij er mee gemaakt.

P.s. maak je appeltaart, gebruikt deze saus er over heen, zalig! 

Een porti (4 stuks) crêpes met 1 portie (de helft van de saus) is samen 2,85 koolhydraten. 


Vind je het leuk? Ga je het maken? Dan zou ik het heel leuk vinden als je naar mijn Instagram linkt 😃👍🏼


Bak als eerste de crêpes, die eet je koud met de saus (lauw, warme of koude)

Wil je meer crêpes maken verdubbeld de portie. 



Ingrediënten voor 4 kleine crêpes : 

Crêpes:

  • 1 grote ei
  • 40 gram mascarpone 
  • 1 scheutje kaneel 
  • 1 eetlepel erythritol ong. 10 gr mag meer of minder 
  • Klein beetje boter om de crêpes te bakken 
  • ( wil je de saus gelijk dikker hebben? Gebruik dan 2 eidooiers, maar ik vond juist de iets dunnere saus lekker)


Bereiding:

Meng de mascarpone met de kaneel en de erythritol, voeg het ei en meng het tot een egaal mengsel.


Doe ruim roomboter in het pan en bak kleine crêpes. Deze crêpes zijn wat kwetsbaarder dan de crêpes gemaakt met meel, zet het vuur zacht, en laat eerst de onderste kant van de crêpe goed bakken dan is die makkelijker om te draaien. 



Ingrediënten saus 2 per.

1 eetlepel roomboter 

1 eigeel 

1,5 eetlepels Sukrin 1 (meer of minder afhankelijk van jou smaak)

40 gr mascarpone 

80 gr creme fraiche 

2-3 theelepels vanille aroma

2 eetlepels citroensap 

Schil van citroen aan een stuk om samen mee te koken.




Bereiding saus :

Smelt in een pan zachtjes de roomboter zr het even opzij zo dat het licht afkoelt, meng in een kom de de eigeel en de erythritol. Giet al roerend de mascarpone bij, goed roeren en als het één geheel is, voeg de crème fraiche toe, ook heel goed roeren tot dat een gladde saus wordt. 

Voeg ook de citroen sap, de vanille aroma, en een stukje citroen schil die je later weg kunt halen. 

Giet alles terug in de pan en verwarm het al roerend op laag vuur tot de vanillesaus dikker wordt.

Let er tijdens het verwarmen van de saus goed op dat deze niet gaat koken, dan krijg je kleine stukjes roerei in de saus en dat wil je niet.


Om te controleren of de saus klaar is doop je een spatel in de saus en trek je er met je vinger een streep doorheen; als de vanillesaus niet meer doorloopt, is deze goed. De temperatuur moet ongeveer 82 C zijn. Let er op dat je de saus dus niet laat koken! De saus is vrij dun, als het iets afkoelt word het wat dikker, zet je het in de ijskast dan word het een mooie dikke saus. 

 Serveer de citroen vanillesaus (lauw)warm of afgekoeld.




Geen opmerkingen: