Deze recept van gevulde paprika’s is ontstaan door uit te vinden wat het lekkerste vulling was. Veel moeite gedaan voor een meisje die echt geniet van lekker eten, mijn eigen dochter Nikita. Ze vind ze heerlijk! Het is een van haar favoriete gerecht geworden, dus goed gelukte recept.
Wat heb je nodig:
1 Rode of gele paprika
100gr veg. kip (niet gekruid) ik heb die van de vegetarische slager gebruikt.
1 el paneermeel ( of amandelmeel)
1 teen knoflook
1 tl Paprika poeder zoet
1 tl paprika poeder scherp
Hand gehakt Bieslook en peterselie
Scheut olijfolie
1 derde bouillonblokje
1 ei
Peper en zout naar smaak
Bereiding gevulde paprika’s:
Oven voorverwarmen op 170 graden
- Wat de paprika’s, snij ze in de
Doe in een ovenschaal een beetje olie, en leg de paprika’s er op, ik heb er een heel klein beetje zout op gedaan maar dat is naar keus.
- Doe in een pan wat olijfolie, en bak de kip goed door met wat peper en een klein beetje zout.
- Hak de knoflook en een klein ui fijn en bakt het zachtjes
- Als de kip en ui/knoflook afgekoeld zijn, kun je ze fijn malen in een keukenmachine.
- Toevoegen: theelepel zoete paprika en scherp paprika poeder, 1 derde bouillonblokje (fijn gemaakt) wat peper, en wat verse peterselie.
- Als alles fijn gemalen is kun je het mengen met het ei, als nodig is wat paneermeel toevoegen.
Goed samen mengen en vul er de paprika’s mee.
Laat het gaar worden in de oven voor 30 min.
***Je kunt er een heerlijke paprika-tomatensaus bij doen, de recept vind je onder de labels “Saus”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten