17-10-2020

Hartige cake met kaas, spekjes en tomaatjes



Deze deze taart is super lekker! Is ook Koolhydraatarm, glutenvrij, met vegetarisch optie en zelfs niet veel calorieën! Heerlijk bij een chique lunch, maar je kunt het ook als ontbijt eten of als tussendoor voor de lekkere trek. 



Natuurlijk bevat deze taart gezonde ingrediënten, zonder toevoeging van ongezonde zooi 
😃. Heb niet altijd trek in een plak hartige taart? Vries dan wat plakken in, dan kun je er van genieten wanner je maar wilt.

Je kunt er 14 plakjes uit halen:

Koolhydraten 1,78 gr.

Calorieën 212


Wat het je nodig?

  • 160 gr amandelmeel 
  • 4 eieren 
  • 50 gr. roomboter (of plantaardig boter)
  • 50 gr. geraspte mozzarella (niet de verse)
  • 50 gr. jong belegen in blokjes 
  • 125 gr lactosevrij roomkaas of andere roomkaas 
  • 6-7 cherry tomaatjes (ongeveer 50 gr.)
  • 100 gr. magere spekjes of ham blokjes (ben je vegetarisch gebruikt deze ingrediënten niet dan heb je nog steeds een heerlijke taart, of gebruikt veg. spekjes of zwarte olijven) 
  • 2 grote theelepels “homemade groenten bouillon” (recept hier)als je die niet hebt gebruikt een half groenten bouillonblokje.  

Snufje zout (pepers eigen keus)


Optioneel: 40 gr zwarte olijven zonder pit 




Bereiding:


  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zorg dat de roomkaas en boter op kamer temperatuur zijn. 
  2. Was de tomaten, en snijd ze in twee, snijd ook de jong belegen kaas in kleine blokjes. 
  3. Als je spekjes gebruikt moet je ze even bakken maar niet te lang anders worden ze taai, de ham hoeft natuurlijk niet gebakken worden.
  4. Split de eieren van elkaar en zet ze in twee mengkommen. Klopt het eiwit stijf met een snufje zout. Je eiwit  is pas helemaal stijf als je de mengkom kan omkeren zonder dat er eiwit valt!
  5. Meng de ei dooiers met de roomkaas en boter en voeg de amandelmeel toe. Voeg ook de bouillonblokje of nog beter de bouillon pasta, en ook de stukjes ham of spekjes toe, en de geraspte mozzarella kaas.
  6. Naar smaak wat zout en peper. Wel uitkijken met zout omdat in de bouillon ook zout in zit, en de jong belegen kaas ook en natuurlijk ook de spekjes zoutig zijn. Proef het als het kan. En anders doe er een snufje zout bij.
  7. Meng nu zachtjes het eiwit door het mengsel, de eiwit zorgt er voor dat je cake mooi luchtig word, dus voorzichtig er doorheen mengen met een lepel en niet te lang. 
  8. Bekleed een cakevorm met bakpapier of gebruik een siliconen cakevorm. Giet de helft van het deeg er in, en leg er de blokjes kaas er op en de helft van de tomaten. Giet nu de rest van het deeg er bij, en doe bovenop de rest van de tomaten.
  9. Bak het voor ongeveer 45 minuutjes.  Als de bovenkant te donker word kun je na 30 min wat zilverpapier er over heen leggen. Goed laten afkoelen want dat smaakt het beste en genieten 😋

Tips: 

Gebruikt als garnering wat geraspte mozzarella er bovenop. Als je het gelijk er op doet als de taart klaar is, gaat het ook smelten en blijft het plakken. 

Deze cake is erg lekker met de genoemde ingrediënten maar je kunt er afwisselen bijvoorbeeld aan plaats van tomaten kun je stukjes rode paprika’s gebruiken. Of helemaal geen tomaten maar alleen kaas, spekjes en zwarte olijven. 

De cake kun je drie dagen bewaren, maar je kunt het ook in plakken snijden en in de diepvries bewaren. 



Geen opmerkingen: