21-10-2020

Courgette met ricotta uit de oven

 

Heerlijk gerecht, die altijd in de smaak valt ook bij kinderen. Ook een super smakelijk gerecht voor vegetarische mensen. Je kunt het warm eten maar koud is ook heel lekker, of zelfs als lunch. 



Het is een makkelijk gerecht maar neemt even wat tijd in beslag zeker omdat het een tijd in de oven moet staan. Hopelijk vinden jullie mijn recept ook heerlijk. 

Deze courgette gerecht moet zeker een uur in de oven en daarna nog 15 min afkoelen. Houd er daar rekening mee zo dat je op tijd kunt beginnen. Je kunt het ook koud eten 😉

Als je het in 4 porties snijd dan is het 

5 gr koolhydraten per portie. 



Ingrediënten: voor 3 à 4 personen 

  • 400 gr courgette (al gesneden)
  • 250 gr ricotta 
  • 4 grote eieren of 5 kleine
  • 150 gr geraspte mozzarella ( niet de verse)
  • 3 theelepels eigen gemaakte bouillon pasta (voor het recept klik hier) of een half boeillon blokje of verse gehakte kruiden zo als peterselie en basilicum. 
  • Beetje olijfolie 
  • Zout en peper 

TIP: voor lactosevrij versie gebruikt lactosevrij ricotta en lactosevrij vrij jonge kaas geraspt. 




Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° Was ondertussen de courgettes en snijd ze in dunne plakjes .Bak de courgettes in een pan met olie, beetje zout en beetje peper. Laat ze voor ongeveer 10 min. bakken, wel af en toe roeren. Zet ze daarna in een vergiet zo dat de olie en ze vocht die uit is gekomen, weg kan. 
  2. Mix in een kom de eieren, ik heb nu 3 flinke theelepels van eigen gemaakte bouillon pasta gebruikt om er door heen te doen, daardoor had ik geen extra zout nodig, wel wat peper aan toe gevoegd. Je kunt ook een half bouillonblokje fijn maken en er goed dor geen doen of gekakte verse kruiden, en wat zout en peper er bij mengen. 
  3. Voeg daarna de ricotta, goed door roeren tot dat het een egaal mengsel word. Voeg ook 100 gr geraspte mozzarella kaas en bewaar de rest van de mozzarella om het later op te doen.
  4. Ver een ovenschaal in met wat olijfolie. En maak wat lagen : eerst laagje ei mengsel, dan gedeelte courgette er op, en dan weer laag ei mengsel en weer courgette, tot dat alles op is.
  5. Bakt in de oven voor 45 min. met zilverpapier er op, hal dan de papier er af, doe de resterende mozzarella er op en last het nog in de oven bakken voor 15 min. Laat het nu nog 15 min afkoelen buiten de oven, voor dat je het gaat eten dan is het iets steviger geworden. 


Geen opmerkingen: