22-10-2020

Heerlijke muffins met blauwe bessen.



 Deze muffins zijn werkelijk heerlijk, zacht en luchtig 😋 geschikt voor mijn dieet glutenvrij en met weinig koolhydraten 2 per muffin. Heerlijk als ontbijt of gezellig bij de koffie. 


Ik vind het een extraatje als ik snoep en er zitten ook nog gezonde ingrediënten er in. Blauwe bessen bijvoorbeeld: bevatten weinig calorieën maar veel voedingsstoffen, dus veel vezels en belangrijke mineralen. Ook Amandelen zitten bomvol vitamines en mineralen: vitamines B1, B2, B6, ze zijn rijk aan calcium, fosfor, zink, magnesium, ijzer en kalium. Ze bevatten veel hoogwaardige eiwitten. 

Deze muffins zijn erg lekker en makkelijk om te maken en je kunt ze invriezen zo dat je elke keer eentje kunt eten als je er zin in hebt. 




Ingrediënten voor de muffins van amandelmeel  (10 stuks):


100 gram amandelmeel

3 eieren

85 gram roomboter (je kunt de lactosevrij gebruiken)

1 theelepel vanille aroma

1 tl bakpoeder (optie)

2 eetlepels Sukrin (Erythritol)

40x blauwe bessen (mag ook uit de diepvries)

Geraspte citroenschil naar smaak 

1 á 2 eetlepels amandeldrank of gewoon melk. 

handje amandelsnippers





Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

 

  1. Splits de eieren. Klopt het eigeel met de mixer samen met Sukrin .
  2. Voeg dan de vanille aroma toe, de amandelmeel en de geraspte citroenschil, optioneel 1 tl bakpoeder. 
  3. Smelt de roomboter, laat het afkoelen en voeg dit dan toe, goed door mixen. Doe er een eetlepels amandeldrank of melk bij, (of twee als het beslag erg dik is).
  4. Klopt in een andere kom het eiwit tot stevig schuim.
  5. Spatel dan het eiwitschuim door het amandelmeel mengsel, zachtjes doorheen mengen.
  6. Verdeel het beslag in de muffins vormpjes. Leg op iedere muffin ongeveer vier vruchtjes. Bestrooi elke muffin met wat amandelsnippers. Bak de muffins in 15 a 20 minuten gaar.  

Geen opmerkingen: