20-09-2020

Lunch brood Pizza in de oven.


Super lekker en klaar in 10 min.😋 

Houden jullie ook zo van pizza met gesmolten mozzarella en verse basilicum? Dan is deze lunch echt iets voor jou! 



Ik maak het heel vaak want deze 4 ingrediënten heb ik bijna altijd in huis. Misschien niet het meeste bijzondere recept en iedereen kent het vast wel, maar wil het toch delen omdat het heerlijk is.

In ieder geval gezonder dan kant en klaar pizza broodje en ook veel lekkerder. Je kunt ook aan plaats dan gewone brood een sneetje ciabatta brood gebruiken, dat is ook erg 😋. Als je van te voren roostert krijg je een lekkere bruschetta.

***Verse tomaten bevatten veel vitaminen C en ook veel anti-oxidanten. Verse basilicum is ook heel gezond:  rijk aan vitamine C, calcium, ijzer en vezels. Het kruid is ook een bron van vitamine B2 en kalium.

***Deze lunch bevat:

17,3 Gr. Koolhydraten 

265 calorieën 

Voor koolhydraatarm: gebruikt koolhydraatarm brood, of een omelet als bodem. Kijk voor andere koolhydraatarm recept, bij andere recepten onder lunch, of door HIER te klikken.

Hoe maak je deze snelle lunch?



Ingrediënten:

❣️Handjevol verse basilicum 

❣️wat dun gesneden plakken verse tomaten 

❣️1 sneetje spelt brood of glutenvrij, sneetje ciabatta brood is ook erg 😋 

❣️Zout

❣️olijfolie 

❣️2/3 plakken mozzarella (ik gebruik voor deze recept AH tosti kaas mozzarella, komt geen vocht uit zo als de verse mozzarella) als je lactosevrij moet eten kun je de lactosevrij mozzarella gebruiken maar laat de plakken goed uitlekken. 




Bereiding:

Zet het oven aan op 170 graden 

**Ik heb gesneden brood in de diepvries staan, dus als jij dat ook hebt gebruik 1 sneetje brood uit de diepvries, zonder het te ontdooien.

Doe het op bakpapier, en smeer het luchtig met olijfolie. Maak het sneetje vol met gesneden tomaat (zonder pitten en vocht) doe er wat zout op. 

Voeg in stukjes gesneden basilicum toe en bedekt het met plakken mozzarella. Zet het in de oven tot dat de mozzarella gesmolten is. 

Geniet er van 😋




Geen opmerkingen: