13-11-2020

Zelf bechamelsaus maken.

Bechamelsaus is een klassieke witte saus die de basis is voor vele andere sauzen in de Italiaanse en Franse keuken. Het wordt gemaakt van een mengsel van boter, bloem en melk. 

Bechamelsaus word gebruikt voor het maken van lasagna, maar is ook heerlijk voor over bloemkool of broccoli, als je dan aan de bechamelsaus geraspte jonge kaas aan toevoegt krijg je een heerlijke kaas saus. 


Ingrediënten: 

  • 40 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml volle melk 
  • 1 snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • Voor Lactosevrij gebruikt boter en melk zonder lactose 😉



Bereiding:

Doe in een pan de boter in en laat het op laag vuur smelten. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de bloem toe. 

Roer met een houten lepel en laat het kort bakken. Pas op dat deze niet bruin wordt, is heel belangrijk dat je het vuur zacht hebt en dat je blijft roeren. 

Schenk nu een scheut melk erbij en roer dit goed door totdat alles is opgenomen. Schenk nogmaals een scheut melk erbij, roer en herhaal totdat alle melk is opgenomen en je een egale saus hebt zonder klontjes. 

Doe dit proces niet te snel, zeker in het begin niet, zo krijg je uiteindelijk  een egale saus. 

Laat de saus nu op laag vuur indikken terwijl je blijft roeren. Dit duurt maar een paar minuten. Zet het vuur uit en breng je saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Geen opmerkingen: