26-11-2020

Quesadilla met kip en Mexicaanse kruiden (Low Carb)


Tijd voor een heerlijke lunch, en wat voor een 
😉, ik had al een andere recept gepost van quesadilla met spek, kaas en bimi. Maar ook deze smaakt super lekker. 

Quesadilla's zijn gevulde tortilla's, gebakken als een tosti in de koekenpan. Ja ook voor als je koolhydraatarm eet 😉👍🏼 of juist dan! 

Heel makkelijk om te maken en ook heel erg smakelijk. Je kunt ze in de pan bakken of op een grill. Je kunt de quesadillas als lunch, als hoofdgerecht (met een salade erbij of soep of verschillende quesadilla’s maken) of als snack (in puntjes gesneden) serveren. 

Je kunt de tortilla’s zelf maken, maar ja we gingen voor makkelijk fast food, dus gebruikt kant en klare tortilla’s de kha hebben z’n 3 koolhydraten per stuk, dus wat de uiteindelijke hoeveelheid koolhydraten wordt is afhankelijk in wat voor vulling je gaat gebruiken. 


Deze quesadilla komt op 

6,7 koolhydraten per portie. 
Tips en uitleg: 

  • De recept is voor 1 quesadilla, wil je er meer maken, dan kun je het verdubbeld. 
  • Ik heb mozzarella kaas gebruikt maar je kunt ook andere soorten kaas gebruiken. 
  • De ingrediënten zijn zo geschreven om op de opgegeven koolhydraten te komen, volg je niet een koolhydraatarm dieet, dan kun je net zo veel ui en knoflook en paprika gebruiken als je wilt. 
  • Dit recept is super lekker ook om te maken met vegetarisch kip, wel opletten dat je de kip koopt die niet al gekruid is. 
  • Tortilla’s: 1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's heeft 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bijvoorbeeld bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de bijvoorbeeld AH wilt kopen neem dan deze: Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.


Andere recept voor quesadilla vind je HIER
Ingrediënten 1 quesadilla:

1 tortilla (Mama Lupe's) of gebruikt glutenvrij 

Geraspte mozzarella kaas of andere lactosevrij kaas

Mexicaanse taco kruiden

60 gr kip (of vegetarische kip zonder kruiden)

1 knoflook teentje

1 kwart ui (1 eetlepel) 

Wat blokjes rode paprika’s

Zout en peper 


Bereiding:

Snijd de ui in kleine blokjes en ook de paprika, doe wat olijfolie in de pan en fruit daarin de ui met een geperste knoflook teentje, als de ui een beetje kleur krijgt voeg dan de kip. 

Voeg ook 2 theelepels Mexicaanse kruiden mix en bakt het gaar, doe op het laatst de kleine stukjes paprika bij. 

Ik heb de stukjes kip (toen ze afgekoeld waren) uit “elkaar gehaald” om pulled chicken van te maken. Maar je kunt het ook even klein snijden. Als de kip klaar is proef even als je iets meer zout of peper nodig hebt. 

Doe nu klein beetje olie in een koekenpan. Doe niet teveel olie in je pan anders word het erg vet. Zet het vuur zacht en zet de tortilla er inuitkijken want de tortilla’s kunnen makkelijk verbranden.Zet op een kant van de tortilla de helft van geraspte mozzarella kaas, dan de kip met de kruiden en stukjes paprika’s, dan weer geraspte mozzarella kaas. P.s. Foto hier boven is van andere vulling quesadilla 


Klap de tortilla dicht en bak een paar minuutjes in de pan. Draai de wrap voorzichtig om en bak ook de andere zijde licht bruin. Leg de quesadilla op een bord en snijd in punten. Je kunt het zo eten of met een salade er bij of een sausje. 
Geen opmerkingen: