09-11-2020

Pasta ovenschotel met courgette & mascarpone (vegetarische of met kip)


We hebben weer super genoten van deze Low Carb gerecht, een Italiaanse gerecht die ik een beetje hebt aangepast om het koolhydraatarm te maken.

Dit is een eenvoudig maar zeer smakelijk recept, is bereid met een paar simpele ingrediënten die we bijna altijd in de koelkast hebben, en anders zijn ze eenvoudig te kopen.


 

Het is koolhydraatarm, vegetarisch, maar je mag ook gewoon kip gebruiken, je kunt ook glutenvrij pasta gebruiken. Ik heb de pasta van Atkins gebruikt omdat er veel minder koolhydraten in zitten, maar deze is helaas niet glutenvrij. 

1 goede portie Atkins penne met courgette, kip en mascarpone bevat : 14,45 koolhydraten.

Wil je dat graag eten, hou de rest van de dag rekening met wat je nog meer eet 😉



Ingrediënten voor 4 portie. 

500 gr courgette 

160 gr vegetarische kip of 160 gr. biologische kip. ( in echte kip zitten veel minder kha in)

3 teentjes knoflook 

200 gr mascarpone (wat meer mag ook)

150 gr zakje geraspte mozzarella 

Zout, peper

Olijfolie 


Tips voor de pasta : 

Low Carb:

Ik heb voor 1 portie 40 Gr (onbereid) Atkins penne gebruikt. Ik vond het een goede portie omdat het samen gaat met de saus. 

Normaal eten:

Gebruik ongeveer 80 Gr pasta per persoon, hangt ook vanaf als jullie grote eters zijn 😉

Glutenvrij 

Gebruikt glutenvrij pasta, dan is deze gerecht ook glutenvrij. 




Bereiding: 

Zet alvast een ruime pan met water op het vuur om de pasta te koken.


  1. Bak in een grote pan een teen knoflook met een scheutje olijfolie. Zodra de knoflook bruin is, voeg je de in stukjes gesneden kip toe en bak je deze een paar minuten, tot dat het gaar is. Voeg er zout en peper toe. Ik heb vegetarische kip gebruikt, maar gewone kip is ook goed. Bewaar ze even op een boord, en gooi het teentje knoflook weg.
  2. Bak in dezelfde pan, (met  2 teentjes knoflook en olijfolie) de in kleine blokjes gesneden courgette, of snijd het met een keuken machine in dunne plakjes. Voeg zout en peper naar smaak toe en fruit het tot dat ze bijna gaar zijn, het lekkerste is als ze nog een beetje ‘knapperig’ zijn, maar bijna gaat.
  3. Meng alvast de mascarpone met 1 of 2 eetlepel kookwater dan word het wat dunner en is makkelijker mengen met de courgette. Als de courgettes klaar zijn, zet je het vuur uit, gooi de teentjes knoflook weg, en voeg je de mascarpone toe. Meng alle ingrediënten goed tot ze gelijkmatig zijn verdeeld. 
  4. Kook de korte pasta (penne bijvoorbeeld) in overvloedig gezouten water (of kookt het water en voeg zout als het water kookt) en zorg ervoor dat deze heel beetgaar is, dus het moet NIET gaar zijn want het koken gaat in de oven nog door. 
  5. Breng de pasta op smaak met de courgette die gemengd is met de mascarpone. Als de courgettes met mascarpone erg dik is, aarzel dan niet om een lepel of meer kookwater (water van de pasta) toe te voegen, voor dat je het met de pasta gaat mengen. Als je genoeg hebt zou je een klein beetje saus over kunnen laten om het op de bovenste laag van de pasta te doen. 
  6. Vet een ovenschaal in. Giet de helft van de pasta, vul dan met de geraspte mozzarella ( bewaar een beetje voor de bovenste laag) doe de andere helft van de pasta er over heen. 
  7. Bedek de bovenste laag pasta met de courgette saus als je nog over hebt 😉 (als alle saus al op was is het ook niet erg) en bestrooi de pasta met meer geraspte kaas. Kook de pasta in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten, als de bovenkant nog niet gekleurd is, activeer de grill gedurende 5 minuten voordat je hem uit de oven haalt.

Geniet er van 😋



Geen opmerkingen: