08-11-2020

Glutenvrij, koolhydraatarm hartige taart bodem.

 



Ik vind deze een lekkere taart bodem, is niet moeilijk om te maken en heeft minder het zoete smaak van de amandelmeel. 

Is glutenvrij, lactosevrij, en koolhydraatarm. 

Deze bodem bevat 13,6 Gr koolhydraten : 



Tips: 

maak je een keer mayonaise, bewaar het eiwit in de diepvries, die kun je weer voor deze recept gebruiken. 


Ingrediënten bodem:

100 gr. amandelmeel 

20 gr lijnzaad 

1 eiwit 

2 eetlepels olijfolie 

Stukje bouillonblokje 

Zout en peper 



Bereiding :

Zet alvast de oven aan op 175 graden. 

  1. Maal de lijnzaad fijn met een machine of met de hand. Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar en maak er een bal van.
  2. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Rol nu met een deegroller, zodat het overal even dik is. Het makkelijkst is precies de vorm te maken van je bakvorm dan kun je het daarna zo inleggen inclusief het bakpapier, en desnoods de stukjes bakpapier die te veel zijn rond om knippen. 
  3. Prikt met een vork in het hele deeg en zet het in de oven voor 15 á 20 min. Let op dat de randen niet te bruin worden, leg desnoods een velletje bakpapier er overheen, na 15 á 20 min kun je er uit halen en even laten afkoelen


Geen opmerkingen: