08-11-2020

Fast food: broodje shoarma Low Carb.


Broodje shoarma is af en toe heel lekker en zeker op die momenten dat je geen zin hebt om uitgebreid te gaan koken. Ik heb een koolhydraatarm shoarma broodje gemaakt, heel eenvoudig en in 5 minuten klaar dus echt 

Fast food 😃



Een broodje bevat 100 Gr shoarma vlees en een broodje gemaakt van tortilla’s. 

Met eigen gemaakte mayonaise bevat mijn gevulde broodje: 3,5 koolhydraten! 

Heerlijk toch 😊😉

Shoarma zelf maken? Kan ook : lees het recept onder aan.

Vind je het een leuk idee?

Zou leuk vinden als je een berichtje achter laat, of als je het maakt naar mij linkt. 



Wat moet je doen? 

  • Koop een pak shoarma vlees al gekruid. De Vegetarische is ook heel lekker. 
  • koop een pak kha tortilla’s zie onder voor tips.
  • maak mayonaise of knoflook mayonaise recept HIER of gebruikt mayonaise met weinig koolhydraten 

Tips: 

1 koolhydraatarme tortilla's van Mama Lupe's 3 koolhydraten netto per stuk (te koop bij afvallen met bregje)

Als je liever bij de AH wilt kopen neem dan deze:

*Atkins tortilla’s 4,4 koolhydraten per stuk.



Bereiding:

  1. Maakt de mayonaise zo als op het recept of gebruikt gewone mayonese en maakt knoflook mayonaise zo als op de recept HIER. 
  2. Maak het tortilla kleiner met een formaat van ongeveer 15,5 diameter. Ik heb een ronde bakje gebruikt om deze vorm te krijgen. Op deze mannier lijkt het meer op een broodje 😉, en door dat het minder weegt heb je minder koolhydraten, dus je kunt er ook lekker twee broodjes van eten 😃
  3. Even in twee vouwen en bakt het in de oven voor 2 á 3 minuten. Bakt in de tussen tijd de shoarma vlees tot dat het gaar is. 
  4. Even het broodje vullen met de shoarma vlees als je wilt wat ijsbergsla, ui, (ik heb deze niet bij gerekend voor de koolhydraten maar dan moet je zelf er bij rekenen 😉) en knoflook mayonaise of gewone mayonaise er op en smullen 😃👍🏼

Shoarma zelf maken? Kan ook : 

Zelf shoarmakruiden maken is echt super makkelijk, je bent in een paar minuten klaar.

Ook kan je door verhoudingen te wijzigen en door ingrediënten weg te laten of toe te voegen helemaal je eigen smaak bepalen.



Ingrediënten (4 porties)


2 tl. kerriepoeder

2 tl. gemalen gemberwortel (poeder)

2 tl. paprikapoeder

2 tl. kaneelpoeder

2 tl. knoflookpoeder

2 tl. gedroogde peterselie

2 tl. djinten (komijnpoeder)

2 tl. peper

2 tl. zout


Bereiding:

Als je de shoarma gaat bereiden snij je het vlees in reepjes en doe je dit in een mengkom. Voeg hier wat olie aan toe en schep er de zelfgemaakte shoarmakruiden bij, (1porti vlees+ 1 portie kruiden) 

Roer goed door elkaar en laat ongeveer een kwartiertje intrekken, daarna kan het vlees de pan in.

Geen opmerkingen: