02-11-2020

Heerlijke koolhydraatarm saus van fruit.





Deze saus is erg lekker en ook nog te maken zonder suiker of met heel weinig suiker, daardoor is het een gezondere saus.


 Ik maak het met erythritol, maar je kunt het zelf naar je eigen smaak maken met stevia, of suiker of honing of wat je maar wilt. Hangt ook van het soort fruit wat je gebruikt, de ene fruit is al zoet van zichzelf.




Frambozen saus (totale koolhydraten 6,8):

  • 150 gr frambozen 
  • 30 gr erythritol 
  • 2 eetlepels water. 



Blauwe bessen saus 
(totale koolhydraten 16,5): 

Het totale koolhydraten bestaat uit 7 eetlepels uit de saus. Een eetlepel is 2,35 gr koolhydraten.

1 portie is 1 eetlepel 


  • 150 gr frambozen 
  • 30 gr erythritol 
  • 2 eetlepels water


Bereiding:

Doe alle ingrediĆ«nten voor de saus in een pannetje en breng het roerend aan de kook, laat het een paar min. koken. Doe de saus door een zeef zo dat alle pitten achter blijven, en gooit die weg. Laat de saus afkoelen in de ijskast. 


Je kunt het bewaren in de ijskast voor een paar dagen, maar je kunt het ook een porties verdelen en ze in de diepvries bewaren. 


Geen opmerkingen: