Heerlijke dessert, lekker fris en verrassend met de smaak van de zelfs gemaakte bitterkoekjes. Deze toetje is glutenvrij, Lactosevrij en koolhydraatarm.
Je kunt het eventueel ook als ontbijt eten. Bij de recepten staan er drie opties, zo dat je lekker kunt kiezen en het ook maken naar je eigen wensen.
De recept is voor 2 portie, maar het zijn best groot portie, het bevat 5,5 koolhydraten voor 1 portie. Het is vrij machtig door de slagroom, je kunt ook voor kiezen om deze recept te delen in 4 porties.
Mocht je het maken, laat het weten 😊 en zou leuk vinden als je een berichtje achter laat 😃
TIPS:
Ik heb bij de room/youghurt er geen suiker/erythritol bij gedaan, omdat de bitterkoekjes ook zoet zijn. Maar hou je meer van zoet dan kun je naar eigen smaak extra suiker/erythritol bij voegen.
Verschillende opties,recepten zijn voor 2 pers:
Koolhydraatarm optie 5,5 koolhydraten p.p. :
200 ml AH plantaardig soja kokos Youchurt
120 ml slagroom
1 portie blauwe bessen saus 1 portie is 1 eetlepel
3 bitterkoekjes
1 eetlepel bio cacao nibs ( te koop bijvoorbeeld bij de AH)
Lactosevrij optie 7,6 gr koolhydraaten p.p. :
200 ml lactosevrij Youghurt
120 ml lactosevrij houdbare slagroom
1 portie blauwe bessen saus
3 bitterkoekjes
1 eetlepel bio cacao nibs ( te koop bijvoorbeeld bij de AH)
De gewone optie, 16,3 koolhydraten p.p.
200 ml Youghurt (zonder suiker)
120 ml slagroom
1 portie blauwe bessen saus(gemaakt met witte suiker)
3 bitterkoekjes ( bereid met suiker)
1 eetlepel bio cacao nibs ( te koop bijvoorbeeld bij de AH) of andere geraspte chocolade.
Bereiding :
- Maakt de bitterkoekjes voor het recept klikt HIER.
- Maakt de blauwe bessen saus of frambozen saus, voor het recept klikt HIER.
- Klopt het slagroom stijf (naar smaak erythritol of suiker aan toe voegen.
- Meng de slagroom met de yoghurt, doe dat met de hand. Doe nu 1/3 van het slagroom-yoghurt mengsel in een andere kom en die daarbij een grote eetlepel blauwe bessen saus, meng het samen.
- Neem mooie glazen en doe een derde er van met de mengsel zonder saus, er in. Verdeel dan de mengsel met saus over de glazen, en eindigt als laatste met de mengsel zonder saus. Doe er bovenop de in stukjes gemaakte bitterkoekjes, en een eetlepel bio cacao nibs. Bewaar het in de ijskast. Is het lekkerst om het goed koud te eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten