01-11-2020

Braziliaanse Carrot Cake Low Carb en de gewone versie.


Dit is mijn favoriete Carrot cake! Is echt de lekkerste die ik ooit hebt gegeten. Heel anders dan de Amerikaanse versie, deze Braziliaanse Carrot Cake is vochtig, smaakt niet als een cake, is niet te zoet en is bedekt met 
chocolade saus. 


Ik ging heel lang geleden in Zwitserland werken, bij hele rijke mensen en die hadden een vrouw in dienst die uit Brazilië

kwam, ze gaf mij het recept van deze taart en ik heb het jaren lang voor de kinderen gemaakt. Maar dan met witte meel en suiker, en gesmolten melkchocolade er overheen, super lekker maar ja het past nu niet meer in mijn Koolhydraatarm leven. Dus heb ik het recept aangepast en een koolhydraatarm versie van gemaakt. Het is verrassend hoe lekker dat de amandelmeel in deze recept past, echt een aanrader om te proberen. 

Het is een supereenvoudig recept en de wortels worden in het beslag gepureerd zodat het helemaal glad is. Ze voegen een perfecte subtiele zoetheid en een mooie oranje kleur toe.  

Per stukje cake met saus, bevat het 3gr koolhydraten 


TIPS:
Voor Lactosevrij versie, de boter en melk vervangen door Lactosevrij varianten.

Als je het heel erg lekker vind kun je altijd een grotere versie van maken de de ingrediënten te verdubbelen. 


Ik heb er een kleinere versie van gemaakt, en je kunt er 10 vierkante stukjes er van uit snijden elke stukje bevat 

Ingrediënten cake:

  • 150 gr amandelmeel (of 150 gr meel)
  • 2 eieren
  • 25 gr kokosmeel (niet gebruiken als je gewone meel gebruikt)
  • 125 ml plantaardig olie (ik heb olijfolie gebruikt van Bertolli classico die heeft niet z’n erg sterk smaak)
  • 100 gr wortels 
  • 100 gr erythritol (meer of minder mag ook) of 150 gr suiker, als je geen koolhydraatarm dieet doet, wat meer mag ook.
  • 1 theelepel bakpoeder (optioneel)
  • Snufje zout


Ingrediënten chocolade saus: 

  • 50 ml volle melk 
  • 20 gr cacao poeder zonder suiker
  • 50 gr boter
  • 30 gr erythritol of suiker naar keus



Bereiding:

Zet de oven aan op 180 gr. 


  1. Om deze cake te maken, meng je eerst de in stukjes gesneden wortels, eieren, olie, vervangende suiker (of gewone suiker) en zout tot een gladde massa, doe dit in een blender of keuken machine. Dat is ook een van de verschillen met de Amerikaanse cake, de wortels worden in het beslag gepureerd zodat het helemaal glad is, je zult geen stukjes wortels meer proeven of zien. 
  2. Voeg vervolgens de amandelmeel (of gewone meel) toe, en als je wilt de bakpoeder.
  3. Beboterd heel goed een  rechthoekige bakvorm, en doe het beslag er in. Bakt de cake voor 40 minuten. Het beste is om naar 30 minuten met een saté stokje ( of iets anders) in verschillende plekken te prikken als het stokje schoon blijft dan is de cake gaar, anders laat je het nog even 10 minuten bakken. Als de cake klaar is laat het buiten de oven afkoelen, voor 15 minuten. 

De chocolade saus:

De heerlijke combinatie van wortel en chocolade is tenslotte wat het "Braziliaans" maakt en het anders maakt dan de Amerikaanse versie. 

  1. Doe de boter in een pan, en laat het zachtjes smelten, niet laten aanbakken dus houd het vuur laag. Voeg de chocolade poeder er aan toe, de suiker of erythritol, en laat het even 2 minuten samen koken steeds blijven roeren. Voeg langzaam de melk toe.
  2. Kook het mengsel, blijft voortdurend roeren, ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
  3. De topping is klaar als het de textuur heeft van chocoladesiroop.
  4. Giet het over de hele cake heen

Geen opmerkingen: