01-10-2020

Pasta saus bolognese.

 


In deze blog kun je ook de klassieke bolognese saus vinden (klik HIER ). 

De klassieke is een compacte saus met minder vocht, deze versie is met minder vlees en meer tomaten, dus eigenlijk vloeibare. 



Ik vind ze allebei erg lekker, al lijken ze veel op elkaar smaakt het toch anders. 

Deze recept is ideaal om te gebruiken met spaghetti voor kinderen, want de meeste kinderen houden niet zo van veel vlees. Maar deze saus is zeker perfect voor een smeuïge lasagna of pasta in de oven. Ik heb bij de recepten, pasta in de oven gezet dat is dan de vegetarische versie, maar je kunt het ook maken met deze saus met vlees. 

Het is een recept zo als wij het al jaren maken, geleerd van mijn moeder die het in Italië op deze manier maakte, natuurlijk heb ik zelf wat kleine aanpassingen aan toe gevoegd. Ben erg benieuwd hoe je het vind smaken 😉



Hoe maak je het? 

Ingrediënten voor 4 pers.

300 gr half om gehakt 

2 flessen tomatensaus 750 ml (b.v. Mutti, Cirio of Bertolli)

1 kleine ui 🧅 

1 teen knoflook 🧄 

Half hand selderij 

1/3 winter peen 🥕 

1/2  groenten bouillonblokje 

Half glas rode wijn (ongeveer 150 ml)

Peper

Olijfolie 

Hand verse basilicum 🌿 





ZO DOE JE HET:

  1. Ui fijn hakken.

Olie in de pan met een teen knoflook even laten bruin worden, en er uit halen. Nu de ui er in doen en zachtjes fruiten (bakken), vaak roeren, ongeveer 10 min zo dat het goed gaar is. Ondertussen in de machine de schoongemaakt en gesneden wortel en selderij er in doen en samen fijn hakken. 


  1. De gesneden wortel met selderij Toevoegen aan de ui. 

Ook even zachtjes bakken, z’n 5 min. Goed roeren. Doe een half boeillonblokje er in en laat het ook 5 min bakken. 

Nu het gehakt er bij doen en goed roeren tot dat het bijna gaar is, voeg een half glas rode wijn er bij tot dat het verdampt. 

Daarna 2 flessen tomatensaus, beetje peper er bij. En zachtjes laten koken voor 1 uur. Steeds af en toe roeren anders bakt het aan. 

  1. Als de saus nog te dun is laat je het nog een half uur koken. 

Aan het eind de fijn gesneden basilicum toe voegen. Proef de saus als je eventueel zout er bij moet doen of anders nog een klein beetje fijn gemaakt boeillonblokje. 


Geen opmerkingen: