09-10-2020

Low carb kaas koekjes




Zien in iets hartigs? Deze kaas koekjes zijn lekker heel makkelijk om te maken en natuurlijk ook gezond! Je kunt er mee alle kanten op door extra kruiden aan toe te voegen of sesam zaad, zo dat je ze naar jou smaak kunt maken. 



De eerste keer dat ik ze maakte had ik er verse rosmarijn aan toe gevoegd ook heerlijk 😃 als je houd van een pittige kaas smaakt raad ik je aan om meer parmezaanse kaas te gebruiken, hier onder vind je een voorbeeld er van. 

Het zijn lekkere koekjes zonder boter dus ietsjes droog maar juist daardoor ook ideaal om ze als “crackers” met beleg te gebruiken. 

Ik maak er vaak een kleine tosti’s er van: twee los in de oven, kaas er op (ik hou van veel kaas 😃😉) en als de kaas gesmolten is, lekker op elkaar. Heerlijk!




Ik krijg ze helaas niet krokant, maar toch wil ik deze recept plaatsen omdat het z’n snelle makkelijk recept is. 

Ik heb er 18 mooie ronde koeken uit gekregen, elke koek bevat (de koekjes met olijven): 

0,76 gr. koolhydraten 

71 calorieën 


( koekjes met meer parmezaanse kaas)

0,70 gr. koolhydraten 

70 calorieën 



Het totale deeg bevat : 13,8 koolhydraten 

Hoe maak je ze? 


Ingrediënten


Versie 1 met olijven.

Ingrediënten: 

85 gr amandelmeel 

1 ei

30 gr monchou of lactosevrij roomkaas 

140 gr geraspte mozzarella 

30 gr geraspte parmezaanse kaas

15 gr zwarte olijven stukjes (optie)

1 theelepel gedroogde oregano 

Zout/peper naar smaak 


Versie 2 pittige kaas smaak.

Ingrediënten: 

85 gr amandelmeel 

1 ei

30 gr monchou of lactosevrij roomkaas 

100 gr geraspte mozzarella 

70 gr geraspte parmezaanse kaas

1 theelepel gedroogde oregano, of gehakte verse rozemarijn. 

Zout/peper naar smaak 



Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe vervolgens de mozzarella, roomkaas, de kruiden, zout en peper en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
  2. Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom goed door elkaar.
  3. Laat het mengsel even afkoelen, voor ongeveer 2 min. Voeg na het afkoelen het ei en de stukjes olijven toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
  4. Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste  dikte, hoe dunner hoe krokant ze worden. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een mes de koekjes, of met een ronde vorm. 
  5. Bak de kaaskoekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne koekjes zijn sneller donker. Draait ze om en laat ze nog 10 bakken. Laat de koekjes na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Je kunt de koekjes 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren. Maar je kunt ze ook invriezen.


Geen opmerkingen: