De eerste keer dat ik ze maakte had ik er verse rosmarijn aan toe gevoegd ook heerlijk 😃 als je houd van een pittige kaas smaakt raad ik je aan om meer parmezaanse kaas te gebruiken, hier onder vind je een voorbeeld er van.
Het zijn lekkere koekjes zonder boter dus ietsjes droog maar juist daardoor ook ideaal om ze als “crackers” met beleg te gebruiken.
Ik maak er vaak een kleine tosti’s er van: twee los in de oven, kaas er op (ik hou van veel kaas 😃😉) en als de kaas gesmolten is, lekker op elkaar. Heerlijk!
Ik krijg ze helaas niet krokant, maar toch wil ik deze recept plaatsen omdat het z’n snelle makkelijk recept is.
Ik heb er 18 mooie ronde koeken uit gekregen, elke koek bevat (de koekjes met olijven):
0,76 gr. koolhydraten
71 calorieën
( koekjes met meer parmezaanse kaas)
0,70 gr. koolhydraten
70 calorieën
Het totale deeg bevat : 13,8 koolhydraten
Hoe maak je ze?
Ingrediënten:
Versie 1 met olijven.
Ingrediënten:
85 gr amandelmeel
1 ei
30 gr monchou of lactosevrij roomkaas
140 gr geraspte mozzarella
30 gr geraspte parmezaanse kaas
15 gr zwarte olijven stukjes (optie)
1 theelepel gedroogde oregano
Zout/peper naar smaak
Versie 2 pittige kaas smaak.
Ingrediënten:
85 gr amandelmeel
1 ei
30 gr monchou of lactosevrij roomkaas
100 gr geraspte mozzarella
70 gr geraspte parmezaanse kaas
1 theelepel gedroogde oregano, of gehakte verse rozemarijn.
Zout/peper naar smaak
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe vervolgens de mozzarella, roomkaas, de kruiden, zout en peper en amandelmeel in een grote magnetronbestendige kom.
- Doe de kom ongeveer 1 minuut in de magnetron, totdat de kaas gedeeltelijk is gesmolten. Roer vervolgens de inhoud van de kom goed door elkaar.
- Laat het mengsel even afkoelen, voor ongeveer 2 min. Voeg na het afkoelen het ei en de stukjes olijven toe aan de kom en kneed dit minimaal 1 minuut met de handen door het deeg.
- Leg het deeg dan tussen twee vellen bakpapier en rol het deeg met een deegroller tot de gewenste dikte, hoe dunner hoe krokant ze worden. Verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd met een mes de koekjes, of met een ronde vorm.
- Bak de kaaskoekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de oven goed in de gaten, dunne koekjes zijn sneller donker. Draait ze om en laat ze nog 10 bakken. Laat de koekjes na het bakken minimaal 5 minuten afkoelen op een rooster. Je kunt de koekjes 2-3 dagen in een vershoudbakje bewaren. Maar je kunt ze ook invriezen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten