Als we weinig koolhydraten willen eten, dan moet ons eet moment het het ook echt extra lekker zijn zo dat het toch een klein feestje is. Misschien hebben we niet elke dag tijd om deze lunch ( ontbijt kan ook ) te maken
het moet wel 20 min in de oven staan, en nog 10 min voorbereiding, maar dan smaakt het ook super lekker en echte verwennerij. Eet natuurlijk niet elke dag gebakken spek, zo gezond is dat niet, maar zo af en toe mag het best wel. Het broodje is glutenvrij en vegetarisch, ook lactosevrij als je er lactosevrij kaas er voor gebruikt.
Hoe heb ik het gemaakt? Heel eenvoudig 😃:
Dit recept is voor een broodje maar je kunt meer broodjes maken door het dubbele ingrediënten te nemen:
Ingrediënten boor het broodje:
1 ei
2 eetlepels geraspte mozzarella kaas (of lactosevrij geraspte kaas)
1 eetlepel amandelmeel
Zout en peper
Italiaanse kruiden
1 kleine tomaat
Andere ingrediënten:
Room kaas naar smaak
Verse kruiden of gedroogde kruiden
Ontbijt spek
Zout en peper.
Bereiding:
Klopt alle ingrediënten door elkaar ( behalve de tomaat 😉) doe het in een ronde vormpje en zet het in een voorverwarmde oven op 170 graden.
Laat het 10 min bakken.
Ondertussen bak je het spek en je mengt het roomkaas samen met de kruiden (vers of gedroogde) en wat zout en peper.
Snij een klein tomaat in twee en als het broodje 10 min in de oven heeft gestaan kun je de tomaat in het broodje doen en dan laat je het nog 10 bakken. Als het te donker word doe er wat bakpapier er overheen.
Versier daarna je mooi boord met het broodje roomkaas en spek.
Eet smakelijk 😋
Geen opmerkingen:
Een reactie posten