10-10-2020

Platte appeltaart met mascarpone.



Ik wil graag vandaag een gezonde koolhydraatarme appeltaart recept delen! Het is een zelf gemaakte recept omdat ik altijd op zoek ben naar veel smaak, gezonde ingrediĆ«nten en zo min mogelijk koolhydraten.Hoop dat jullie het net zo lekker vinden als ikšŸ˜‰.


Ik had al een tijdje trek in appeltaart, wilde natuurlijk een koolhydraatarm taart maken, en om het extra lekker te maken wilde het graag combineren met mascarpone. Het is gelukt, is een hele smakelijk taart geworden met een combinatie van verschillende smaken die het tot een bijzondere taart maakt. Deze taart is ook heerlijk als ontbijt bevat veel vitamine en mineralen en alleen suikers van de appels, maar natuurlijk is die ook heerlijk bij koffie of thee. 

Ik heb ingrediĆ«nten gebruikt die het minste koolhydraten hebben, omdat in appels veel koolhydraten in zitten, wil je nog iets minder koolhydraten in je taart hebben gebruikt dan iets minder appels. 

Ik kon er 8 grote mooie stukken uit snijden en elke stuk taart  bevat: 

5,6 gr koolhydraat 

6,5 eiwitten 

2 gr vezels 

283 calorieĆ«n 

Ik hoop dat jullie het lekker vinden ik heb er van genoten. 




IngrediĆ«nten: 


Bodem:

100 gr amandelmeel 

1 eiwit

50 gr plantaardige boter (flora plant) of kokosboter 

25 gr erythritol (mag ook meer of een ander zoetstof gebruiken)

Theelepel kaneel 


Vulling : 

1 eigeel en een hele ei

250 gr mascarpone Casa azzurra (bij de AH heeft minder koolhydraten)

1 citroenen ( liefst biologisch)

2 theelepels vanille aroma 

220 Elstar appels( gewicht is voor al in plakken gesneden)

Wat roomboter 

40 gr erythritol




Bodem

Verwarm de voor op 175 °C 

  1. Kneed alle ingrediƫnten voor de bodem door elkaar en maak er een bal van.
  2. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier. Rol nu met een deegroller, zodat het overal even dik is. Het makkelijkst is precies de vorm te maken van je bak dan kun je het daarna zo inleggen inclusief het bakpapier, en desnoods de stukjes bakpapier die te veel zijn rond om knippen. Prikt met een vork in het hele deeg en zet het in de oven voor 15 min. Let op dat de randen niet te bruin worden, leg desnoods een velletje bakpapier of zilverpapier er overheen, na 15 min kun je er uit halen en even laten afkoelen, laat de oven nog even aan. 


Vulling: 

  1. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in dunne plakjes, meng ze samen met wat gesmolten boter en 20 gr erythritol.
  2. Meng in een kom de mascarpone met de eieren, 2 eetlepels erythritol (of meer als je van meer zoet houd), rasp een hele citroen er over, uitkijken dat je het witte gedeelte van de citroen niet mee raspt, want die is erg bitter. Voeg er ook 2 theelepels vanille aroma toe. (Optioneel voor een extra citroen smaak voeg er een eetlepel citroensap er bij). Voeg de mascarpone mengsel aan de taart bodem.
  3. Doe de bodem met de mascarpone in de oven voor 15 minuten dan word de mascarpone iets harder en kun je makkelijker de appels er over heen doen. Maar als je het sneller wilt maken kun je de appels gelijk op het laagje mascarpone doen, ziet er iets minder mooi uit maar het smaakt net zo lekker. 
  4. Steek de vorm helemaal vol met de appelplakjes zodat er een roos ontstaat. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Doe er eventueel zilver papier er overheen zo dat de rand niet te donker word. Daardoor zullen de appels wel iets minder kleuren, maar dat verandert niets aan de smaak. 
  5. Laat de taart goed afkoelen, en laat het in de ijskast staan voor min. 2 uur. 

Tips: Deze taart is best wel bewerkelijk maar dan heb je ook iets erg lekker! 


Het makkelijkst is als je deze taart de avond er voor kunt maken want de taart smaakt het lekkerst als die goed koud is, en dan is de mascarpone ook wat stijver geworden. 


Doe er eventueel zilver papier er overheen zo dat de rand niet te donker word. 


De taart heeft een kruimelig bodem, maar het smaakt erg lekker. Je kunt het een paar dagen in de ijskast bewaren (als dat lukt) bij ons was de dag na het bakken helemaal op šŸ˜‹




Geen opmerkingen: